Skulle jag klara mig med en Leica M8?

Inte för att jag egentligen vet varför men jag är sugen på en Leica. Jag skulle kunna köpa en M10 men de pengarna lägger jag hellre på att resa eller bygga ett gästhus till barnen. Men en M8, kan det vara något? Förstått att den är bra men lite begränsad rörande iso. Tog en testbild med min Fuji X100, ISO 800 och 1/15 i slutartid. Rimligen borde men väl klara sig bra med en M8 och en snabb glugg. Eller är det bara onödigt? Mvh Terje 

Inlagt 2018-03-31 22:21 | Läst 1135 ggr. | Permalink
Det finns ju lite däremellan. Varför inte en M9? Jag har alltid tyckt att bilderna brukar se trevliga ut (inom vad den rimligt fixar förstås) och det är ju den första som fick "fullstor" sensor. Eller en M Monochrome så får man något lite unikt. Visst, det blir dyrare än M8, men åtminstone personligen så tror jag att M8 känts lite väl "antik". Då är frågan nästan om jag inte hellre köpt en film-Leica och lite framkallningsprylar etc.
Ett problem med M8 är att vissa vitala reservdelar saknas. Själv har jag M9 (med bytt sensor) och den känns som den räcker bra. Den är 7 år gammal nu, och dividerar jag inköpskostnaden för huset med antalet sparade bilder från den, så är det min billigaste digitalkamera genom tiderna.