Ett fönster mot livet

Tolfte inlägget...julbord och gammelkameran

Dagen började med en promenad i det friska vädret. Helgerna spenderar vi alltid ute på landet, tre mil från Borlänge, bredvid en liten by som heter Brötjärna i Gagnefs kommun.

På morgonrundan passerar man bland annat en hage med ett par hästar. 

Vid lunch var det dags för familjejulbord. Jag hade bestämt mig för att enbart använda en "gammal" Fuji X1o under dagen. I grunden är det ju en enkel kompakt och den räcker väl inte till med dagens mått mätt. Men vad tusan, det gäller att hålla igång sakerna så de inte rostar ihop.

Lion, i ett nästan skräckfilmsliknande ljus.  Lion är den senaste i skaran av barnbarn och kusin till Majas och Magnus barn.

Efter maten åkte vi hem till Maja och Magnus. Maja är min frus dotter, dvs mitt bonusbarn och Magnus är hennes sambo.

Maja, hon var elva år när vi träffades första gången. Idag är hon tjugofem.Det har varit en förmån att vara med i så många år.

Magnus. Majas sambo i dagens sista decemberljus.

Jag laddade upp kameran för att utvärdera om jag ska ta med den på kommande resa till Rom. Den har en del fördelar såsom format, zoom och hygglig kvalitet i bra ljus. Men, vi får väl se, det kanske blir så att jag bara tar med X100:an eller Olympussystemet. 

Det var allt för i dag, ha det bra där ute!

mvh Terje

Postat 2015-12-12 21:08 | Läst 2135 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första inlägget...

Hej alla! Det här är mitt första blogginlägg här på Fotosidan.

Sedan något år har jag varit en flitig läsare här, men nu tar jag alltså steget och börjar dela med mig av mina tankar och bilder. Jag kommer återkomma med en närmare presentation lite längre fram.

Farsan fyller 74 idag och bilden av honom är ungefär ett år gammal. Ljuset kommer från ett fönster, då fick bloggens namn också knyta an till ett fönster i mitt liv.

Slutligen vill jag önska er alla en trevlig helg och att ni kommer tycka det är intressant att titta in här då och då.

Postat 2015-11-27 19:05 | Läst 1616 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera