Svårt det här med foto!

Som många andra läser jag många olika sidor på nätet. En hel del innehåller ren inspiration, andra ändlösa diskussioner om utrustning. Ofta med betoning på det senaste, i andra fall med betoning på äldre saker. Precis som många andra kan jag överväga behovet av en ny kamera. Samtidigt vet jag att det inte kommer ge några bilder per se. 

Bilder kommer inte ur kameran. De kommer ur närvaron i något. De kommer ur ljuset, eller avsaknaden av ljuset. Där kan något mejslas fram som är intressant att titta på. Tekniska parametrar blir ointressanta.  

Med vänlig hälsning, Terje

Inlagt 2020-07-26 20:35 | Läst 668 ggr. | Permalink
Så är det. Nog är grejerna kul, men när det kommer till kritan så är det att få bilder ur sig som gäller och det kan man göra med en skokartong om det kniper.

Nu under pandemin, har jag sett ett gäng artist talks på nätet genom bland annat Aperture och VII. Kan starkt rekommendera dem. Inte en jäkel pratar om vilken kamera de använder :-)
I viket fall blev det en fin bild! LO
Ja den här bilden kom nog inte bara ur kameran. Det behövdes något mera också. Något att titta på. Något som triggar en berättelse. Något innan och efter exponeringsögonblicket.
/Gunnar S