Att vända på perspektiven, bortglömd konstart.

Jag kan ibland tycka att det blir mer och mer enkelspårigt. Komplicerade resonemang stryker på foten för snärtiga rubriker. Finns det ens plats för längre analyser och kloka diskussioner, eller har det kanske aldrig funnits det?

Måhända behöver det här så att säga nå en punkt, en punkt från var vi ändrar oss och vårt förhållningssätt till varandras åsikter?

Mvh Terje 

Inlagt 2020-02-16 15:50 | Läst 713 ggr. | Permalink
Fin bild som fungerar bra till ditt resonemang i texten. Just nu känns det som att man ska samla billiga poäng på ytligt resonemang. Jag läste en artikel om filosofiprofessorn och akademiledamoten Åsa Wikforss där hon inleder med att säja att "Verkligheten är oftast ganska komplicerad. Då ska den också skildras så". Kloka ord tycker jag, jag tror inte att det finns någon quick-fix som löser alla problem i en handvändning utan det behövs nog analys och eftertanke för att inte fatta förhastade populistiska beslut.
Mvh Glenn
Kloka diskussioner beror på hur man vill ha dessa.
Visst detta är så helt bra för ofta blir spegelbilden tydligare och mer kreativ på många sätt.
Själv tycker jag ibland det är svårt fånga den men du kan du.
Gun-Inger
Hej Terje.
En gång i tiden fanns det några grupper som fokuserade mer på kritik och analys av bilder. Jag tror att den här ersätter dem:
https://www.fotosidan.se/groups/bildkritik/about.htm

Jag har tidigare skrivit att bloggen inte är särskilt lämplig som ett alternativ till ovanstående - enligt min mening. Jag vill kontrollera det lite närmare.
Jag tycker att ditt foto här borde vara uppenbart att visa i den nämnda gruppen.
Med många vänliga fotohälsningar från Erik.