Finns det något att fota?

Ibland känner i alla fall jag att det inte finns något att fota. Men så är det ju inte, så länge det finns en gnutta ljus så går det ju. Idag tog jag en sväng på vår lilla by. Människor är det glest med, men ljus, skuggor och linjer fanns det. Så, då fick det bli så idag. Tog en selfie också, hör inte till vanligheterna!

Mvh Terje 

Inlagt 2020-08-03 21:02 | Läst 261 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Jag hittar något sympatiskt i dina bilder här. Bilder som skaver. Som inte Vill vara helt tillrättalagda.Som lämnar öppet för en tolkning och en tanke.
/ Gunnar S
Svar från Terje71 2020-08-04 06:35
Tack Gunnar! Det här med "skaver" tycker jag är riktigt intressant. Kan själv känna det ibland, i alla fall i andras bilder. Men jag blir inte riktigt klok på vad det är som gör att man får den känslan. Teorier?

Mvh Terje
mombasa 2020-08-04 19:55
Ja, vad det där skavet egentligen innebär kan man fråga sig. Det handlar nog delvis om Roland Barthes ”punctum” men också om i vilket kontext bilden dyker upp i. En banal bild kan i ett oväntat kontext säkert skapa det där skavet. Man brukar ju också prata om att en bra bild eller bildbudskap ska vara 1+1=3. Det ska uppstå något ytterligare i betraktarens öga som inte finns med i själva bilden.
/Gunnar S
Svar från Terje71 2020-08-04 20:30
Det där med "Punctum" var intressant. Tack, det ska jag studera vidare!
Mvh Terje
Världen består av bilder...gäller bara att få in dem i kameran...
Stillsamma opretentiösa bilder som ändå får mig att fundera på innehållet.
Svar från Terje71 2020-08-04 20:31
Hej Lena. Jo, nog är det så, finns ju egentligen oändligt med möjliga motiv. Tack! Mvh Terje