Fuji X100 och behovet av uppgradering

Noterat att vissa av Fotosidans mer populära bloggare uppgraderat sin X100, låt vara i en viss försiktig hastighet. Även jag brottas med tanken men då mot den senaste versionen. Men med handen på hjärtat, hur pass stora upplever ni skillnaden och i vilka situationer? Vad gäller den rena bildkvaliteten, under bra förhållanden, så sitter jag nöjd. Men i övrigt?

Mvh Terje 

Inlagt 2018-04-06 20:59 | Läst 538 ggr. | Permalink
Jag hoppade från originalet till F. Joysticken är ett plus, lite lättare och snabbare blir det med den. Men x100 står sig bra.
X100 serien är fantastisk. Jag köpte mig en X100T för en månad sedan snart och jag förvånas av den hela tiden. Skärpan och bildkvalitén är fantastisk och nu jämför jag med min Nikon D800. Vet inte hur X100 originalet är, men har hört att den ska vara underbar även den.

Fotoglädjen med denna kamera är otroligt hög. och det allra häftigaste är att den får plats i min jackficka. Den tar alla de där korten som man annars hade missat.
De va en god vän som lurade mig att uppgradera! ;) Han la fram en litet senare modell av X100 i nästan nyskick! Och då han skulle köpa en ny gitarr., så ville jag såklart hjälpa honom att få ihop litet pengar till gitarren, å då jag fick ett bra pris, och man prutar inte hos kompisar, så det va bara att slå till för den goda sakens skull! :)
Ok, de va väl inte svaret på din fråga... ;)
Och frågar man en köpare av en nyare kamera, eller bil eller va du vill, så visst e det de bästa köpet man gjort hittills! ;)
Ok, de va väl inte heller nå't svar! :)
Jag jämförde min X100 med X100F ett antal gånger och inte hittade jag nå't som skulle göra mig till en bättre fotograf! Det sitter nog inte i kameran! Men visst så verkade X100F rappare, och säkert så kan någon visa i uppförstoringar att du får ut skarpare filer i en X100F än i en X100!
Men fortfarande så sitter nog inte bra bilderna i kameran utan i ditt huvud! Det är där du skapar dina bilder! Och X100 räcker till att ta fram dom!

Men, nu kommer det! I vissa fall, i alla fall för mig, kan en ny grej ge mig litet inspiration! Och som i mitt fall så funderade jag på en X100F men tyckte den va för dyr, och så när jag fick tag på en X100S, som har samma sensor som min X-E1 och 16 mp räcker gott och väl för min fotografi, så slog jag till!

Men jag har min X100 kvar! Alltid retar det någon! :)
Och att fortsätta att fota med en X100, visar på en egenhet och karaktär! ;)
Ursäkta min långa inlägg! Å vet inte om det tillför dig något heller!
Men, X100 är för mig min digitala M Leica! Den kamera som Leica skulle ha gjort!
Och det e lika kul att fota med min X100 nu som det va att fota med M Leica på 1960-talet! Och det va en kul tid! Så den kuliga tiden e tillbaka tack vare X100! :)

Mvh Bengan

Ps. Jag har piffat upp min X100 och X100S med ett handgrepp, bara dee gör att dom känns som nya kameror! :)