Gårdagens järtecken

Morgonens himmel på väg till jobbet. Vackert eller ett järtecken? Under dagen kunde man följa Trump tal till nationen, hans underlåtenhet att hälsa på talmannen och sedan hennes hantering av Trump manus. Efter det beskedet att han friades i riksrättegången. Rätt eller fel är omöjligt för mig att säga, men inte känns det riktigt bra eller trovärdigt. Har det blivit värre eller bara mer transparent och publikt?

Mvh Terje 

Inlagt 2020-02-06 21:31 | Läst 550 ggr. | Permalink
Häftig bild - ja man kan undra. Amerikansk inrikespolitik är för mig obegriplig.
Hur en sådan buffel som Donald Trump kan bli vald till president i USA är svårsmält. Hur sedan en talman i Representathuset kan riva sönder presidentens tal publikt, är minst lika svårsmält.
Likväl - går man efter det som kan "vägas och mätas", det vill säga sättas siffror på, så har det gått mycket bra för USA under Donald Trump.
Dramatisk morgonhimmel!

Red sky in the morning, sailor´s warning
Red sky at night, sailor´s delight

Riksrätten mot Trump tycker jag var påfallande ostrategisk. Man visste på förhand att den skulle stärka stödet för Trump och att han skulle bli frikänd. Att Trump är som han är; det är väl inbyggt i honom: väldigt ömma egna tår och trampar obekymrat på andras. Demokraterna borde skippat riksrätten och i stället hittat program och kandidat som kunde vinna valet och helst hålla ihop landet.
syntax 2020-02-07 11:28
Men nu gjorde demokraterna inte det. Istället gjorde man totalfiasko! Man borde kanske även ta sig en funderare på om ens egna representanter uppträder som Trump - eller värre.
Ja Trumps ekonomi går så bra så bra, man lånar mer än aldrig förr, statsskulden är hisnande, nä Trump är en jäkla bluff. Att Pelosi rev i sönder Trumps tal var ju efter att han vägrade ta henne i hand som brukligt är. LO
syntax 2020-02-07 21:16
Oavsett vad som föregick saken, så uppträder inte en talman för representanthuset på det sättet. Rena sandlådebeteendet. Tillsammans med totalfiaskot som jag nämner ovan, betyder det nog att Demokraterna redan har förlorat det kommande presidentvalet.