Bilden i främsta rummet!

Här kommer ett kulturellt sommartips, Sjätte sinnet, konst i Västerås stift. Del 1 Norbergs kyrka.

Under sommaren äger konstutställningen sjätte sinnet rum i sex av Västerås stifts kyrkor. Konst av sex olika nutida konstnärer finns att uppleva under utställningen som pågår fram till första september. De deltagande kyrkorna är: Norbergs kyrka, Västerfärnebo kyrka, Stjärnsunds kyrka, Vika kyrka, S:t Lars kyrka i Hallstahammar samt Sura kyrka, Surahammar. (Min ambition är iallafall att jag ska uppleva allihop! :) Det har redan gått en tid sedan vi hade invigning av konstverket som vi ställer ut här i Norbergs kyrka. "En koja åt min bror", en skulptur i brons av konstnären Knutte Wester.

1. 

2.               

3.               

4.             

5.             

Här är en länk med info om sjätte sinnet: https://www.svenskakyrkan.se/sjättesinnet

Inlagt 2019-07-02 20:22 | Läst 1876 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den här var riktigt fin. Tycker inte konst får vara för konst ( ig ).
Sten
Svar från Tovok 2019-07-03 21:29
Visst är den fin, och den väcker många tankar och känslor, precis som bra konst ska göra, tycker jag! (Som i och för sig tycker att konst kan få vara hur konstig som helst. Det kan också vara intressant!) Tack för din kommentar Sten! :) /Tommy.
Fina bilder! Att plåta skulptur är lätt, den står ju still, men svårt, hur fånga det konsnären ville. Gillar denna serien.

Betr konst och konstig kan jag rekommendera "Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor" av Ernst Billgren. Rolig läsning med 117 korta och 117 långa svar.