Bilden i främsta rummet!

Sjätte sinnet, konst i Västerås stift. Fotokonst i Västerfärnebo kyrka.

Den andra besöket för min del i konstutställningen "Sjätte sinnet" blev (rätt naturligt), Västerfärnebo kyrka och Helene Schmitzs fotografier av den eldhärjade skogen efter den stora branden i Västmanland 2014, precis i närheten av just Västerfärnebo. Fotografierna har en nästintill målerisk känsla, kanske beror det på att de är tagna med storformatskamera. (Jag har själv ingen erfarenhet av storformat...) Hur som helst väcker bilderna känslor för oss som bor och bodde nära den stora branden 2014. Läs mer om 6 sinnet: https://www.svenskakyrkan.se/sjattesinnet

Det var länge sedan jag var in i Västerfärnebo kyrka så jag passade på att fotografera själva kyrkan när jag ändå var där. Själv utställningsbilderna var svårdokumenterade. "Huvudbilden" är kolossalt stor, vilket är en poäng, och den sitter högt upp. Därför var den svår att fotografera. Ni får besöka kyrkan för att uppleva den själva. Men här är mina bilder från Västerfärnebo kyrka:

1. Först en lite misslyckad exteriörbild.

2. Bättre inne då...

3. själva verket.

4. De båda mindre bilderna hänger mittemot.

5. Lite närgånget detaljstudium. Inte rättvist mot bilden, men ganska fascinerande, tycker jag! (Den blå fläcken är en reflektion av en belysning.)

6. Måhända var kyrkan smyckad till vigsel, eller så var det mest för att det är sommar. En vacker stund var det iallafall! :)

Inlagt 2019-07-05 20:42 | Läst 2224 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Gillar tvåan och fyran . Fint med björklöven i gången.
Sten
Svar från Tovok 2019-07-07 14:55
Tack för din kommentar Sten! :) Ja, det är en fin kyrka i Västerfärnebo, och lite annorlunda! :) /Tommy.