Bilden i främsta rummet!

Jag undrar om vissa landskap "är bättre" i gråväder?

Ja, för det finns vissa platser som jag bara besöker när det är grått och trist, helst ska regnet eller snöblasket hänga i luften också. Jag tänkte på det när ja hade varit på en längs med Fraggvägen utanför Norberg häromdagen. Jag brukar stanna till vid sjön Ungen för att fotografera. Men påfallande ofta så är det rätt grått väder på de bilder jag har ifrån området. Nu är det ju så att jag gillar att fota gråväder och jag tycker att det är vackert, och det kanske är det egentliga svaret på min inledande frågeställning, (i kombination med att det är lätt att parkera bilen.) Så nu blir det ytterligare några gråvädersbilder från vägen mellan Norberg och Fragg.

****

1.

****

2.

****

 

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

Inlagt 2020-11-21 19:52 | Läst 2875 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Gråväder är ju enklare att fota i. Solsken med alla hårda kontraster är kämpigare att hantera. Säger en som dock gillar kontraster o motljus!
Svar från Tovok 2020-11-22 20:00
"Allt har sin tid" som Predikaren sa, men nog gillar jag att fota i gråväder. Passar mitt kynne liksom...! :) /Tommy.
De inledande bilderna är vackra med det mjuka ljuset över stilla vatten. En plats att komma till för att andas ut och lugna ner sej en stund. Ibland kan det vara så enkelt att det råkar sammanfalla med laglig parkering och lättillgänglighet. Som vi lever idag kan det vara just så enkla faktorer som gör att man kan få en fin stund för sej själv (utan p-böter).
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2020-11-22 20:03
Tack Lena! Roligt att du tyckte om mina bilder. Roligt också att vi är överens om det andra också, (lugnet och tillgängligheten...!) ;) /Tommy.
Så är det nog, blir en annan stämning om man undviker vykortmotiven som oftast är tagna i strålande solsken.Här blev det många fina med just den fina stämningen..och mindre med folk är det också, mest en och annan fotograf ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Tovok 2020-11-22 20:06
Tack Gunte där är vi överrens! :) /Tommy.
All heder åt gråvädersbilder - Och i övrigt. Det du gör, det gör du bra. Minns många bilder från ditt håll över tid. Bruksorter, macro, ögonblick, historia, vyer, stämningar, you name it...
En kan alltid finna guldkanter, bara en bryr sig, och orkar med att putsa en aning:)
Allt gott!
//Morgan
Svar från Tovok 2020-11-22 20:08
Tack Morgan för dina fina ord! Det var en av de finaste kommentarer jag har fått! Det värmer verkligen! :) /Tommy.
Härliga gråvädersbilder! Ja visst är det ett inspirerande ljus att fotografera i. Hälsningar Mats
Svar från Tovok 2020-11-22 20:09
Tack Mats! :) /Tommy.