Bilden i främsta rummet!

Vår i brandområdet!

Nu är det massor med färger i området där det brann för snart sju år sedan. Bilderna är från förra helgen då temperaturen var behaglig och ett skarpt solljus lyste från en klarblå himmel!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

~Mellan Stabäck och Hästbäck~

****

Inlagt 2021-04-23 20:50 | Läst 1465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Verkar vara karga marker. Det blir nog ny skog, men det tar länge.
- hawk
Svar från Tovok 2021-04-24 21:14
Ja, till och med jordmånen brann upp vid skogsbanden, det fanns inget kvar! Till och med stora stenar och bergsknallar är spräckta! Men livet har tagit sig tillbaka med besked, och lövslyn växer nu tre till fyra meter hög över stora delar av området! :) /Tommy.
Fina vyer! Däruppe är ju utsikten bäst, men skogen avverkad. Har du besökt informationsplatsen vid Grävlingsberg (i Hälleskogsbrännan, ingång vid Virsbo/Gammelby eller Hörnsjöfors) eller Sveaskogs invigningsplats för Öjesjöbrännan (ingång från vägen mellan Ramnäs och Fläckebo)? Rekommenderas! Vid Öjesjön står även en skogsmaskin som drabbades av branden, med en stelnad pöl av aluminium (tror jag) under motorn.
Svar från Tovok 2021-04-24 11:06
Ja, jag har varit vid Grävlingsberg ett par gånger. Jättefin plats och så himla fint ordnat! Just den här platsen stannar jag/vi vid för att titta just på utsikten, eftersom jag/vi passerar där då och då. Öjesjöbrännan har jag inte varit vid. Är det lika lättillgängligt som Grävlingsberg? (Jag går ju inte så bra. :) /Tommy.
markm 2021-04-24 20:47
Öjesjöbrännan är minst lika lätt tillgängligt som Grävlingsberget. Bilväg hela vägen till sjön och även till skogsmaskinen tar man sig fram med bil.
Svar från Tovok 2021-04-24 21:08
Kanon, tack för tipset! :) /Tommy.