Bilden i främsta rummet!

Åka så långt för ett par fjärilar..?

Nåja, så farligt var det inte, vi var ändå på väg mellan Uppsala och hemma, när vi svängde av mot Skattmansöådalen. (Vackert namn, men långt! Kanske därför som de har bytt på vägskylten från det jag var barn till "Skattmansö", lite lika kul och fantasieggande!!!). Barnen ville bada, och jag fick åka vidare en stund på egen hand. Väl framme hade jag dock lite för lite tid på mig och min rörelseradie blev därefter. Så bilderna blev lite...vad ska jag säga...lite vardagliga, kanske!

****

1.

Fast utsikten från skidbacken är ju fin!

****

2.

****

3.

Här den sköna sommaren...

****

4.

Men så såg jag flera fjärilar som flaxade omkring, så jag bestämde mig för att montera långtelezoomen på kameran. Då har man lite räckvidd iallafall!

****

5.

En flickslända satte sig inom räckhåll.

****

6.

Och lite landskapsdetaljer...

****

 

7.

****

8.

****

9.

****

10.

Även om jag såg ganska många fjärilar, så lyckades jag inte få så många bilder på dem med mig.

****

11.

Det finns ju så otroligt många dimensioner för dem att flyga omkring i. Inte lätt att hänga med, lättast är ju när de sitter still. När de nu gör det! :)

****

~Skattmansöådalen 26 juni 2023~

****

Inlagt 2023-06-27 22:32 | Läst 1107 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vackra omgivningar och några fina bilder på fjärilar blev det ju. Det är jättesvårt eller nästan omöjligt att ta en fjäril i luften ute i ingenstans, däremot har man bra chans att ta fjärilar som flyger ifrån en plats de har suttit, men då måste de ju landa först. Är du i Uppsala så kan jag verkligen rekommendera Fjärilsstigen, har gått den tre gånger, fast har aldrig kommit hela vägen och det är nog ett tecken på att det finns mycket att fotografera och oftast arter som iaf jag inte ser så ofta. De har också en bra broschyr som är en snabbguide till identifiering

http://biotopia.nu/wp-content/uploads/2015/11/folder_fjarilar_2014_webb.pdf

https://biotopia.nu/hitta-ut/fjarilsstigen/
Svar från Tovok 2023-06-28 22:01
Tack Peter! Och inte sitter de still särskilt mycket, fjärilarna! :) Jag har åkt förbi Hågadalen många gånger och tänkt att "där borde man stanna till!" Får väl se om jag lyckas med det nån gång! :) Tack för tipset! /Tommy.