Bilden i främsta rummet!

Akademiska sjukhuset i Uppsala, ett sjukhus och en byggarbetsplats...

Det är rätt rörigt på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det har byggts här i flera år, men nu börjar man se viss struktur och kanske också skönja hur det kommer att bli... Förra helgen hade jag lite tid över för lite... typ arkitekturfoto. Här presenterad i mer eller mindre manipulerad form. Barapåkul...! :)

1. Mycket ser ut ungefär som det alltid har gjort. De här korridorerna kommer jag ihåg från när jag var barn.

2. 

3. And-rum.

4.             

5. Bara lite mer folktomt en lördag.   

6. Det är nånting med lyftkranar...

7. Det behövs ju renoveras. En del av de gamla byggnaderna är rätt slitna.

8. 

9. Inte ens en grå liten fågel...

10. 

11. Utsikt över taken... 

12. 

13. Och mot det nya huset. Det ser ut att bli riktigt snyggt, tycker jag! :)

14. 

Inlagt 2019-04-09 20:50 | Läst 390 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Bild 3 - ett typiskt mångkulturellt "and-rum", inga religiösa symboler. Där kan alla religiösa utövare be till sina gudar samtidigt. Så gulligt ... så vackert... så trevligt..."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bild 3 - ett typiskt mångkulturellt "and-rum", inga religiösa symboler. Där kan alla religiösa utövare be till sina gudar samtidigt. Så gulligt ... så vackert... så trevligt...
Svar från Tovok   2019-04-10 20:41
Oj, det här skulle man kunna prata länge omkring, vrida och vända på många gånger! Nu är inte bloggens kommentarsfält särskilt bra för en sådan avhandling, tycker jag. Jag tror jag försöker hålla mig lite kort. Det här andliga rummet på Ackis är ju ett rum som finns på sjukhuset, och tillhör sjukhuset. Det är till och ska fungera, (och fungerar), för alla tänkbara olika trosinriktningar, i flera olika sammanhang. Därför är det ganska stramt och neutralt. Dessutom tycker jag att det är fint att det finns ett rum ägnat åt andlighet och eftertanke på denna plats där livet, smärta och läkedom, kropp och teknik är så påtagliga. Och det är ju ett behov som jag tror alla människor har, oavsett religionstillhörighet. När det sedan firas en kristen gudstjänst i detta rum, (vilket det görs!), så bär ju människorna med sig sin tro och sammanhang, och det blir gudstjänst. Det är ju de troendes förhållande till Gud som är det centrala, inte rummet i sig (där två eller tre är samlade...). Jag tror att det fungerar på samma sätt inom andra trosinriktningar också. :) /Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier