Bilden i främsta rummet!

Allhelgonafirande, så vackert!

Jag älskar verkligen den här känslosamma, vemodiga helgen då vi tänder många ljus, både inne i kyrkan och ute på kyrkogården.

****

1.

Norbergs kyrka.

****

2.

****

3.

Östra kyrkogården och Norbergs gravkapell i blå timmen.

****

4.

****

5.

****

6.

****

~Norberg 6 november 2021~

****

Inlagt 2021-11-06 21:38 | Läst 1462 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja vid min ålder finns det många att tända ett ljus för. Min dotter serverade kaffe till alla besökare vid Valbo kyrka idag. Det blev inga nya bilder men det var som vanligt väldigt fint.
Sten
Svar från Tovok 2021-11-07 21:30
Tack Sten! Ja, jag tycker att det är skönt när det får vara lite eftertänksamt, när det inte behövs så mycket mer än ljuständning och en kopp kaffe! :) /Tommy.
Och så låter du oss följa med in i Norbergs kyrka. Imponerande ljusrad framför altaret. Jag undrade om de var levande eller elektriska. Om levande får man skynda sig att tända så lågorna inte ger ett snett intryck. Tack för helgstämningen. Belysningen räcker inte till för att man riktigt kan uppfatta kalkmålningarna. Kanske föremål för beskådande en ljusare årstid.
Funderar Eric över dina bilder
Svar från Tovok 2021-11-07 21:36
Visst är det levande ljus! Men de va ju inte tända så länge , och vi hade full koll på dem. När jag fotograferade efteråt så ville jag få fram stämningen med alla de levande ljusen, så det är klart att intrycket blir lite mörkt, men det var så det såg ut. Om du scrollar runt bland mina blogginlägg så finns det gott om bilder från Norbergs kyrka, om du är intresserad. Roligt att du ville titta in! :) /Tommy.