Bilden i främsta rummet!

Avsnitt 3000 firar jag med en rekognoseringsutflykt till Stadssjöns naturreservat i Hedemora.

Jag hade redan långt tidigare bestämt mig för att inte göra så stor sak av att jag nu har klämt ur mig tretusen (!) inlägg i mitt hörn av bloggosfären, (+kanske tre eller fyra som jag har raderat av olika skäl). Bara låta det passera. Och ändå blir det som en barriär, ska jag eller ska jag inte, precis som det blev vid inlägg 1000. Jag gjorde en slags summering vid två tusen (Här) och kanske också vid 2500 (Här). Så jag kör vidare bara!!! Igår eftermiddag var jag på en liten utflykt till sjön Hovran i Hedemora där man har anlagt ett naturreservat, Stadssjöns naturreservat. Ett jättefint område med god tillgänglighet för oss funktionsvarierade. Hovran är en fin fågellokal och jag var till en annan del av området tidigt en morgon för många år sedan, och det är ju jättebra med nya ställen att åka till för att spana på fåglar och annat, och för att fotografera såklart! :)

****

1.

Öppet landskap, vackra färger så här i vårvintertid.

****

2.

****

3.

****

4.

Björkar i teleperspektiv.

****

5.

Byggnad eller inte byggnad, det är frågan!

****

6.

****

7.

****

8.

Men fåglarna som jag var mest spänd på att få se, var inte där. Bara det här gänget med kråkor på stort avstånd. Jag inser ju att jag var där vid fel tid på dygnet. Förmodligen är det betydligt mycket mer liv tidig morgon. Kanske har man ett bättre perspektiv om man går vidare. Det är en fin slinga på drygt tre kilometer som man kan gå när man orkar. Jag får komma tillbaka hit en annan gång.

****

9.

Så jag fortsatte att spana med långtelet på björkar och andra träd...

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

Med den här bilden hade jag bestämt mig för att återvända till bilen. Så jag bytte från långtelet till allroundzoomen och började gå. Det var då jag hörde dem...

****

14.

Vårens högljudda fanfar framför andra!

****

15.

****

16.

****

17.

****

18.

Hit kommer jag gärna tillbaka snart! :)

****

~Stadssjöns naturreservat, Hovran, Hedemora 3 april 2023~

****

Inlagt 2023-04-04 19:36 | Läst 1234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver