Bilden i främsta rummet!

Begravningsdag idag...

1.

2.

3.

4.

Inlagt 2017-02-03 19:42 | Läst 2243 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det som kanske är inte är uppenbart för läsarna av dessa bloggar (åtminstone inte de nytillkomna) är det här är en del av ditt jobb och din vardag. För de flesta av oss är det tunga stunder i livet som man kämpar för att ta sej igenom. Men med en präst som kan sitt jobb kan det faktiskt bli en stund att minnas med ljus och värme, hur konstigt det än kan låta. Ditt inlägg och dina bilder visar en del av detta och avdramatiserar förhoppningsvis en del. Det här tycker jag var fint och bra att du delar med dej av.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2017-02-04 18:38
Tack Lena för din kommentar! Ja, det kanske var slarvigt av mig att inte skriva den bakgrundsinfon. Samtidigt vill jag inte "skriva någon på näsan" vad man ska tänka och tycka, utan bloggen är ju främst mitt sätt att presentera mina bilder. Jag vill ju ha med den här sidan av mitt liv också i bloggen. Livet består ju av både glädje och sorg, och just begravningar är en så viktig del i mitt liv, vem jag är som präst. Jag känner så väl igen din erfarenhet av begravningar som blir bra, både från mitt "privata liv" och mitt "yrkesliv". Önskan och strävan är ju att det alltid ska få vara så. Jag hoppas att men inte missuppfattar min vilja att lägga upp de här bilderna, utan att de kan få vara lite eftertänksamma! Än en gång. Tack Lena! /Tommy
Lena Holm 2017-02-04 18:50
Hej Tommy,
min kommentar var absolut inte menad som kritik men jag inser att mitt sätt att formulera kommentaren kan uppfattas så. Jag skulle tänkt till lite mer när jag skrev. Jag gillade verkligen detta inlägg men tänkte mest att det kanske är svårt för läsare att förstå om de inte vet att du är präst.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2017-02-04 19:21
Hej Lena! Jag fick en tankeställare av din kommentar, och funderade om jag hade gjort något som kunde missuppfattas, det var ju inte alls min mening, och det var ju bara bra att få tänka igenom det. Det hade nog varit bra att skriva lite mer om just det här inlägget, det har du helt rätt i, men nu har vi ju gjort det tillsammans, eller hur?! :) /Tommy.
GunnarW 2017-02-04 21:02
Lenas kommentar var avgörande för mig här. Såg först bara rubriken och förstod och kände inte till din roll. Jag har varit med som nära och bara ganska nära sörjande och känner bara den sidan.
Passande opersonliga bilder som ger utrymme för egna tankar och kopplingar till egna erfarenheter.
Svar från Tovok 2017-02-04 21:09
Tack Gunnar, det var så jag tänkte kring bilderna! /Tommy.
Håller helt med Lena det är viktigt med empati och förståelse.
Svar från Tovok 2017-02-04 18:41
Jag håller med er. Det är jätteviktigt! Hoppas verkligen att mina bilder inte uttrycker något annat, utan kanske kan få vara lite eftertänksamma och fina! Tack för din kommentar Ingemar! /Tommy.
Tack för fina bilder, stämmer till eftertanke.
Svar från Tovok 2017-02-04 18:42
Tack Måns, vad fint att du tycker det. Det var det som var min tanke! /Tommy.