Användarnamn: GunnarW
Bor: Hägersten, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1965
Medlem sedan: 2004-02-26
Senast inloggad: 2021-03-07 12:12

Började med en Instamatic i mitten av 60-talet. Ett rejält kliv upp c:a -73 med en Mamiya 500TL, en SLR. 2 SLR till, den senare med AF. Hela SLR-tiden med diafilm. Så blev världen digital och via en inledande flitigt nyttjad FZ2 är jag tillbaka med en (D)SLR.
Vad härligt att kunna slösa så och känslan med en riktig kamera.
Mörkrumsarbete har jag ägnat mig åt ytterst lite men i datorn har det med tiden blivit mycket mer och är väldigt roligt.

Här på FS har det för mig mer blivit att jag kommenterar andras bilder än att jag lägger upp bilder och får kommentarer. Det ger lättare respons och kan bli minst lika lärorikt och givande som att få kommentarer på egna bilder. Ni har väl också märkt vilken inspirationskälla andras bilder är. Och alla de andra medelbilderna - "tja, den är ju bra, men ..." - som ens egna. Då händer det att jag tycker (och skriver) att jag skulle gärna prova att göra lite si och kanske lite så. Ja ibland drar jag en kopia och testar lite snabbt. Det tar en vansinnig tid och är rätt kul. Ibland får man en bra dialog. Oftare än med egna bilder. Och jag lär mig att se och göra saker medvetna. Nån gång känns det som jag hjälpt till. Det är fint. Rekommenderas!

Jag ska lägga till om mina kommentarer att betyg ger jag i stort sett aldrig. Det känns för trubbigt tror jag. Jag skriver nå't och hoppas det fungerar. Sedan de där tummarna - de är jag urkass på så misströsta inte om du inte får en.
Brukar oftast skriva själv innan jag läst ev. tidigare kommentarer. Lätt annars att bli påverkad på olika sätt.

Tillägg: det där kommenterandet för en slumrande tillvaro. Enstaka nerslag kan det bli. Läser bloggar, forum och artiklar de gånger jag är här.

Medlem i gruppernaDjupdalsvallen
Djupdalsvallen
0 kommentarer
öde
öde
4 kommentarer
Mittåkläppen
Mittåkläppen
0 kommentarer
Flatruetpanorama i 1/15
Flatruetpanorama i 1/15
0 kommentarer
kärrvänligt
kärrvänligt
5 kommentarer
Esso motorhotell
Esso motorhotell
2 kommentarer
silos
silos
1 kommentarer
skenflyt
skenflyt
0 kommentarer
down stairs
down stairs
2 kommentarer
väderskifte
väderskifte
0 kommentarer
 
instant.ter
Vanligt
0 bilder
Paris
Vanligt
0 bilder
Jylland
Vanligt
0 bilder
Fordon
Vanligt
0 bilder
Rörelse
Vanligt
1 bilder
Blandat
Vanligt
9 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS
Phottix Nuada R4 II LED-Panel