Bilden i främsta rummet!

Det som rör sig kring fågelmatningen...!

Nej inte har det blivit mycket fotograferat inte på senaste tiden. Det vill sig liksom inte. Dessutom halkade jag omkull häromdagen och slog sönder lilla telezoomen (55-300). Funderar på om jag ska ersätta den eller inte. Har kollat lite löst på Sigmas 70-300 och Tamrons dito. De är ju rätt "billiga". Frågan är om de är värt besväret, eller om jag bara blir besviken på resultatet...?

Nu har jag i alla fall fyllt på med olika sorters fågelmat i vårt äppelträd. Idag kånkade jag ut stora telezoomen och kameran på förstukvisten och stod och spanade. Mest talgoxar som vågade sig fram men det blev en stunds fotograferande i alla fall!

1. 

Ljuset på eftermiddagstid mitt i vintern är ju inte så mycket att hurra för, så isot vill gärna krypa uppåt, kring 6400 mest hela tiden.

2. 

3. Ingen vidare bild, men jag ville i alla fall visa att det fanns någon annan fågel än talgoxar också.

4. Blåmes, till exempel! 

5. 

I morgon är det sista dan på det här året...

Inlagt 2017-12-30 18:26 | Läst 2592 ggr. | Permalink

"Fina fågelbilder Tommy, ISO 6400 är det som gäller vid fågelfoto en mulen Decemberdag inne bland träden, man får vara tacksam att det blir bilder alls."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina fågelbilder Tommy, ISO 6400 är det som gäller vid fågelfoto en mulen Decemberdag inne bland träden, man får vara tacksam att det blir bilder alls.
Svar från Tovok 2017-12-31 11:21
Tack Stefan! Jag blev faktiskt rätt nöjd med bilderna. Iso 6400 är inget stort problem med K3,uta det brukar se rätt bra ut. Ibland kan det bli en nästan "målerisk" effekt i bilderna. Just de här bilderna har jag brusreducerat lite. Men visst är det ganska mörkt så här års! Gott nytt år! /Tommy.
Håller med Stefan, vill man ha bilder så får man dra upp isot.
Kul att bara titta på dom också, men det är svårt när man är lite fototokig :-)
Tycker det var fint, decemberbilder kan vara murriga.
ing-marie
Svar från Tovok 2017-12-31 11:24
Det är ju jättekul att stå och titta på småfåglarna, ännu roligare om man får med sig en bra bild in! :) Du har alldeles rätt om decemberbilderna, det är fint med det murriga, och där tänker jag att bruset är en del av det! Tack Ing-Marie och gott nytt år! :) /Tommy.
Tråkigt då saker går sönder. Hoppas att du höll!

Betr Sigma så har Christian Nilsson på Objektivtest.se kollat upp telezoomen 70-300. Resultatet är väl ganska exakt vad du misstänkte:

http://www.objektivtest.se/tester/test-sigma-70-300-mm-f4-56-apo-dg-macro/

Hur trasig är linsen? Jag har positiv erfarenhet av reparationer i två fall (!) men då har det mest varit inre skador, bara nån repa e d utvändigt.
Måns H 2017-12-30 22:22
Pentax har ju en delvis ny modell men din finns ännu till salu på bl a Japan Photo, där för strax under 3000 kr.
Svar från Tovok 2017-12-31 11:16
Jag höll i alla fall ganska bra, alltid nåt, lite sträckning bara! :) Objektivet är nog rätt kört, dock! Det inre röret sitter snett, så det går varken att zooma eller fokusera. Dessutom är filtergängan trasig och en bit ligger böjd över frontlinsen. Det är nog inte värt att reparera ett objektiv som kostade under 2000 spänn, det blir nog dyrare än så. Nytt kostar sammaobjektiv strax över tretusen, vilket är mer ä vad jag har råd med! Det var därför jag började snegla på Sigma och Tamron. De kostar ju runt hälften av Pentaxgluggen. Jag har några Sigmagluggar, och dem är jag nöjd med, så jag tänkte att den kanske är "bra nog". Jag skulle ändå vilja ha en telezoom som man kan ta med sig enkelt och lätt, både till vardags och på resa. Dessutom så är det knepigt detta med recensioner. jag har läst massor inte minst på just dessa gluggar och det är väldigt olika, även Pentax 55-300 har fått dåliga recensioner, men nog har jag varit väldigt nöjd med en! Tack för din omtanke Måns! :) /Tommy
Gott nytt år, Måns! :)