Bilden i främsta rummet!

En körgudstjänst som fullbordade sommaren.

Ja, för ikväll har vi haft en fin musikgudstjänst i Norbergs kyrka. Kören Vox Alma från Almby i Örebro besökte Norberg och tillsammans hade de en somrig och fin konsert, den andra av de båda konserter som omringat sommaren, en i Almby och ikväll i Norbergs kyrka. Jag var där i min egenskap av präst, men så hade jag ju, (naturligtvis), med mig kameran. Jag upplevde dock ljuset som mer besvärligt än vanligt, varför jag föll till föga och konverterade bilderna till svartvitt.

1.

2.

3.

4.

"Skuggan av körledarens händer".

Sen kan man ju skoja till det lite med dubbel- (trippel-) exponeringar! :)

5.

Inlagt 2016-09-18 21:34 | Läst 4332 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fastnar för dubbelexponeringen. Bra i svartvitt, i färg hade det kanske blivit många störande fläckar. Gillar också skuggbilden i nothäftet, en liten tillfällighet kan jag tro. Sedan det där med präster och kameror har jag många upplevelser av. På gott och ont, men det får jag ta i en blogg framöver.
Sten
Svar från Tovok 2016-09-19 19:03
Tack Sten, Kul att du gillade mitt lilla "bus"! Skuggbilden satt jag faktiskt och väntade på. Jag fick försöka ett par gånger! :) (Sen har jag lite svårt att förstå varför det skulle vara så speciellt med att en kamera är i händerna på en präst, men, men, det är ju jag det...!) /Tommy.
Sten Björklund 2016-09-19 19:36
Nej då, inte konstigt alls med fotograferande präster. Däremot har det varit en del irritation från några präster när det fotograferats för mycket. ( begravning, dop, vigsel ).
Sten
Svar från Tovok 2016-09-19 20:12
På samma sätt har jag under mina nära 20 år som präst upplevt alla möjliga och omöjliga sorters fotografer och "fotografer". Oftast tycker jag som själv är fotonörd att det är rätt kul att snacka foto en liten stund innan och komma överens om hur vi ska göra. Men ibland har det varit mindre kul ska erkännas. När det inte funnits förståelse och hänsyn för att det är väldigt speciella tillfällen. Jag tar (nästan) alltid upp med dem som är närmast berörda hur vi ska göra med fotografering och sen ger jag förutsättningarna när jag hälsar välkommen innan gudstjänsten. Och att jag har pratat med den som har fått i särskilt uppdrag att fotografera en stund innan. (De få gånger jag inte har lyckats göra det, har det inte blivit bra...) Sen finns det ju människor, både präster och andra, som inte tycker om att hamna på bild och kyrkan är ju vår arbetsplats och allas vår "heliga plats", och vi är ju alla olika. Det är ju prästen som ansvarar för att de olika gudstjänsterna blir bra och för prästen är det ju gudstjänsten och de som deltar i den som är det viktiga! Lång utläggning med många ord. Det är i alla fall bra att jag fick möjlighet att formulera lite tankar omkring det här som jag tänkt så många gånger! :) Tackar för det! :) /Tommy.