Bilden i främsta rummet!

Hälleskogsbrännan, nästan 8 år sedan!

Idag tog jag en liten sväng till Grävlingsberget i Naturreservatet Hälleskogsbrännan som anlades efter den stora branden i Västmanland 2014. Tänk att det har gått hela åtta år. ganska precis, faktiskt. Branden bröt ut den 31 juli och kom väldigt nära. Därför är det alltid speciellt att besöka området. Det förändras från gång till gång. Nu har lövslyn verkligen tagit över marknivån, och man får faktiskt leta lite för att hitta spåren på marken. Kommer man upp lite på höjden så ser man, träden, både de som finns nära och de som utgör bakgrunden, ända bort till horizonten.

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

Sen såg jag några flugsnappare som flög mellan träden. (Nej, jag tänker inte gissa vilken sort!!!) Tur att jag hade 100-400 zoomen med mig. Den räcker även till på lite avstånd!

12.

****

13.

****

14.

Man kan ju plåta detaljer med den också!

****

15.

****

16.

****

17.

(Man kan nästan ana elden i blåbärsriset!)

****

18.

****

19.

****

Inlagt 2022-07-17 21:04 | Läst 1702 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Mins exakt den dagen. Mamma var här och vi satt ute på gräsmattan och fikade. Kände röklukt och sprang in och tittade om vi glömt något på spisen. Men hörde sedan vad det var. Det slutade med att vi fick gå inomhus pga. otäck lukt. ( Sandviken, X antal mil från platsen ) Men det var väl inte så konstigt, röken från Hälsingland kändes också och då är det nog dubbelt så långt ifrån.
Ing-Marie
Svar från Tovok 2022-07-18 20:21
Nej, jag kommer aldrig att glömma de där dagarna, (och nätterna) de är så starkt inpräntade i mitt inre! Branden kom så nära och hotade så grundläggande delar av livet. Jag känner fortfarande obehag när jag känner brandlukt! Men det är också fint att komma tillbaka till området och se hur livet återkommer mer och mer! :) /Tommy.