Bilden i främsta rummet!

Hemester, att turista i lilliputtland...

Nu blir det småkryp och växter för hela slanten för de senaste dagarna har jag besökt de små innevånarna i min trädgård och avbildat de små landskapen...

****

1.

(Jag har hittat en ny inspriationskälla sen nån månad tillbaka på Youtube, Niklas Virsen, Naturfotograf (uttalat med en underbar östgöstska.) Jag märker att han har påverkat mig när jag är ute o fotograferar. Roligt med inspiration. :)

****

2.

Det verkar som om de är många av de allra minsta småkrypen som är i farten just nu. Som den här lilla gräshoppan som nästan verkade lite blyg.

****

3.

Men det är klart att det finns större varianter också!

****

4.

Och en mittemellanvariant, rörig bakgrund, jag vet, men färgerna är snygga, tycker jag iallafall! :)

****

5.

Myrorna stretar på med bladlössen.

****

6.

Fluga i solnedgång! :)

****

 

6.

Och vajande strån!

****

7.

Persikofärgat ljus igår kväll.

****

8.

****

9.

Det verkar bli ett fjärilsår i år, kanske, vi får väl se!

****

10.

Inte är de lätta att fotografera, inte...!

Avstånd, tålamod och långa telezoomen är det som gäller...!

****

11.

Även spindlarna verkar vara mest av den mindre sorten...

****

12.

Om man letar bland blommorna brukar man kunna hitta små fina blomkrabbor, kanske snyggt rosafärgade som den här! :)

****

13.

Ett rovdjur och dess tilltänkta byte...

****

14.

Måhända störde jag jakten.

****

15.

Det fanns gott om odjur som var ute efter mig också. Den här bet mig både före och efter den här bilden. Det har sina sidor att turista i Lilliputtland. Men jag gör det nog snart igen! :)

****

Inlagt 2020-06-25 21:12 | Läst 2998 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad läckert. Gillar makrobilder. Har du Oly's macro 60mm/2,8?
//GöranR
Svar från Tovok 2020-06-25 22:22
Tack Göran! Nej jag har Pana. 30/2,8 macro som jag köpte som jag tyckte prisvärt begagnat. Den är riktigt bra om än lite irriterande Autofocus som ibland ”fastnar” på bakgrunden. Ibland skulle det vara användbart med lite längre brännvidd men det får väl bli i framtiden...! 🌞/Tommy.
En fin serie bilder, jag förstod att du blandat makro och tele, det brukar jag också göra. Fluga i solnedgång är nog den jag gillar bäst, men det är flera tätt efter
Svar från Tovok 2020-06-26 21:22
Tack Peter! Ja det är ju det som är kul med en systemkamera, att man jag byta objektiv (och annat), och få ett annat perspektiv, eller annan användning.... Idag har jag jagat fjärilar och sländor med telezoomen, (mer om det i kommande blogg!). Det är den som funkar till dessa flygande, fladdrande varelser, tycker jag. Men mest gillar jag att krypa nära inpå med macroobjektivet och detaljstudera, (som fluga i solnedgång). Det kan jag göra i timtal! :) /Tommy.
Bilderna 5, 12-14 tyckte jag om! Bravo.
Svar från Tovok 2020-06-26 21:24
Tack för det Ragnar! 5:an tycker jag också blev riktigt läcker! Och spindlar, de är ju riktiga drömmodeller! :) /Tommy.
Kul när man hittar någon som är inspirerande. Det brukar ge en kick till ens eget fotograferande och med makromotiv kan man ju bums ge sej ut och testa. Jag gillar när det är lite solglimtar i bakgrunden och gräshopporna är ju coola djur. Dina små krabbspindlar är också fina, jag brukar aldrig hitta några men ger kanske upp för tidigt. VI har mycket fjärilar just nu så jag kanske måste ut och testa, men de är nästan lite väl stora för makro tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2020-06-26 21:29
Tack Lena! Som du ju vet så är ju macro lite av min favvo-diciplin. Jag kan sitta i timme efter timme i vår trädgård och bara spana och knäppa, så himla tillfredsställande (jag är säker på att du känner igen känslan!) Niklas Virsens filmer gav faktiskt både nya ideer och lite bekräftelse på hur jag fotar och tänker kring fotografi, alltid kul, som sagt! :) /Tommy.