Bilden i främsta rummet!

Jag är så glad att jag återvände till Svinryggen och blåsipporna i förrgår kväll!

Med tanke på hur det ser ut i naturen idag! (Därmed tänker jag inte kommentera vädret mer idag, jag känner mig kränkt!) I förrgår kväll läste jag om att det var väderomslag på gång och att det nog skulle dröja innan det skulle bli en solskenskväll igen!

****

Blåsipporna är så efterlängtade och så välkomna så här års. Någon skrev att det är en av de första färgklickarna efter vintern, det stämmer nog! Men jag fick erfara att det inte är så självklart enkelt att fotografera dessa skönheter, framför allt när kvällen börjar sprida sina kallfärgade skuggor över marken, (så jag har kämpat rätt mycket med bilderna för att få till blommornas vackra blålila nyanser, istället för den skrikblå färg som fastnade på kamerans sensor.

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

Inlagt 2021-04-12 19:33 | Läst 1077 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Blåsippor är ett måste varje vår, så är det nog bara. Jag tycker dina bilder har en fin blålila nyans och jag gillar nog närbilderna mest ffa de två femmorna och ljuset i den andra bilden. Fans det inga rosa eller vita?
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2021-04-13 19:16
Jag är helt enig med dig om sipporna, både i allmänhet och de jag har fångat, (närbilderna tycker jag också bäst om!:) Några vita eller rosa har jag inte sett på Svinryggen, (däremot hos min mamma och pappa i Broddbo utanför Sala). Tack för din kommentar Lena! :) /Tommy.
Att våren kommit så långt! Jag tycker mycket om blåsippor och nu börjar de väl blomma på Gotland och jag är inte där! Av dina bilder fastnade jag mest för de där fjunigheten framträder i ljuset.
Svar från Tovok 2021-04-13 19:21
Visst är det väl härligt med våren, även om det ju alltid blir ett och annat bakslag! Jo det blommar blåsippor på Gotland nu, det vet jag eftersom jag har en vän och kollega som numera bor och vekar på Östergarnslandet, hon lade ut bilder på blåsippor från något änge för ett tag sedan! :) "Fjunigheten", jag skulle gärna höra det uttalas just på gotländska, härligt! :) /Tommy.