Bilden i främsta rummet!

Kolla in Nora kyrka...!

Jag tycker att man som präst får en speciell känsla för de kyrkor man har tjänstgjort i... Det blir lite personligt, sådär. Nora kyrka är väldigt speciell för mig. Det var där jag hade min första tjänst och det var där jag celebrerade (firade-ledde) mässa för första gången, för 24 år sedan. Förresten var det mycket jag gjorde för första gången i Nora kyrka. (Det är ju så när man är ny. Det är man ju bara en gång!) I torsdags var jag in i Nora kyrka, och det var som att träffa en gammal vän igen. Så följ med mig på en liten upptäktsfärd genom min kamera i Nora kyrka, helt oplanerat, okomplicerat och okommenterat! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

Tack för den här gången, Nora kyrka! Vi ses! :)

****

Inlagt 2021-06-22 20:49 | Läst 530 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vacker kyrka med många tidslager. Vad står fågeln med kronan för?
Svar från Tovok 2021-06-22 21:15
Tack Måns! Det är den Heliga Anden som sänkte sig som en duva över Jesus när han döptes av Johannes döparen i Jordan. Man ser duvan just som symbol vid dopet, på dopfunt, (eller över) på dopljus etc., men också i predikstolar, (om du tittar noga i fönstermålningen, bild 5, så ser du en till! :) /Tommy.
Vackra interiörbilder från denna kyrka, fint fotograferade !
Hälsningar
Ch
Svar från Tovok 2021-06-25 21:54
Tack för det Christer, roligt att du tycker om mina kyrkbilder! :) /Tommy.
Mycket vacker och ljus kyrka. Fina bilder du har tagit. Nu är det sällan vi reser men får jag tillfälle skulle jag gärna besöka den.
Sten
Svar från Tovok 2021-06-25 21:56
Tack Sten! Om du kommer till Nora, så tycker jag verkligen att du ska passa på att gå in i kyrkan. Den är så värd ett besök! (Generösa öppettider har de också!) :) /Tommy.
Det är en väldigt fin färgsättning i denna kyrka med de gröna och röda nyanserna som är perfekt avpassade mot varandra. Det blå taket i bakgrunden blir också mycket effektfullt.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2021-06-25 21:57
Ja, visst är den fin, Nora kyrka! Tack Lena! :) /Tommy.