Bilden i främsta rummet!

Live composite - en funktion på nya kameran som jag inte behärskar... Ännu! :)

Den nya Olympusen har en funktion där den bygger upp bilden undan för undan. Inte förstår jag riktigt hur det går till, men man kan se hur bilden växer fram på skärmen. Nu på kvällen ställde jag upp kameran på stativ och gjorde några provexponeringar. Men jag måste nog experimentera lite mer med inställningar för det var bara en ruta det blev någonting med...

****

~Norberg om aftonen den 19 februari 2020~

****

...Det har potential, tycker jag, så jag får väl ge mig på det igen...! :)

Inlagt 2020-02-19 21:53 | Läst 2427 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Förstår inte riktigt vad funktionen skall göra, är det multiexponering för att bygga upp en HDR bild vid svagt ljus?
Blir intressant att höra vad du kommer fram till.
Svar från Tovok 2020-02-20 20:17
Nej någon hdr-funktion är det inte, tror jag. Den tar flera exponeringar så länge man låter kameran vara igång, men den lägger bara till förändrat ljus vid varje exponering.(tack Mats för förklaringen!), man ser dock förändringarna på skärmen, undan för undan och man avbryter när man tycker att det ser bra ut. Det här exemplet är ganska dåligt eftersom det inte händer så mycket med ljuset i bilden, (bara lite...:) Jag måste testa mer, helt enkelt! :) /Tommy.
Har använt den här funktionen med framgång när jag fotograferat fyrverkerier. Då kan man avbryta precis där man ser klimax. Men det finns säkert många fler områden att utforska här.
//GöranR
Svar från Tovok 2020-02-20 20:20
Ja, jag börjar förstå användningsområdena så sakterliga nu. Det var ett bra tips Göran, tack för det! Jag får testa mer, som sagt! :) /Tommy.