Bilden i främsta rummet!

Naturrutan i Svartvitt.

Naturrutan hette naturprogrammen på TV när jag var liten. Det var ju ett helt annat tempo på tv-programmen på (19- :) 70-talet mot vad det är idag, även naturprogrammen är det mera action och styling än vad det var då. Men det har nog bidragit till allmänbildningen även hos mig! :) Det här har egentligen ingenting med mina bilder idag att göra. Men idag har jag tagit hand om ytterligare några bilder från regnskogen i Säter. Och, jag har gjort dem både svartvita, (som en del tv-apparater var på 70-talet, vi fick färgtv 1972), och, jag har gjort dem kvadatiska, bara för att testa lite... Mest på kul!

****

1.

****

2.

****

3.

(Ok, en rektangel...! Den var snyggast så!)

****

4.

****

5.

****

Inlagt 2020-07-23 23:27 | Läst 2038 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Som när man kånkade runt med Hasselbladare och trästativ på 70- o 80-talet... Dina grejor är säkert lättare, men bilderna OK!
Svar från Tovok 2020-07-24 21:06
Jag har faktiskt svårt att tro att de här bilderna hade blivit tagna med en Hasselblad på 70 eller 80-talen, så som det regnade. Visst kunde man linda in kamerorna i palstpåsar och liknande, men att utsätta en så dyr och fin kamera för sådana risker, nej, jag tror inte det! Fotografi nuförtiden har ju så otroliga möjligheter, oftast med riktigt bra resultat. och som du säger min nuvarande utrustning väger bara ca. två kilo. och då har jag nästan alla brännvidder jag kan tänka mig. En del av den klarar ett riktigt skyfall, bara att plåta på. Det är riktigt kul! :) Ändå kan man få för sig att drömma om en gammal fin analog Hasselbladare, bara för att testa på känslan och arbetsprocessen...! :) /Tommy.
Mer "action" idag? Kanske det, men det finns förstås en hel del undantag, tex Den Stora Älgvandringen! Den slår t.o.m. dåtidens naturprogram med älglängder!😀
Svar från Tovok 2020-07-24 21:16
Visst är det så att det finns både och. Jag tänker mest på alla möjlighet som finns numera att filma djurlivet, så nära högt upp i luften och djupt ner i havet. Tillochmed följa med på ryggen på en fågel som flyger. En del är ju naturligtvis filmat i hägn. då är det ju egentligen lite dokusåpa över det! Älgvandringen som du nämner är ju helt klart annorlunda, slow-tv, som det marknadsförs som. Jag har ändå en fundering om det. Kanske är den produktionen ändå ett uttryck för oss tv-tittare som individualister. Vi kan uppleva vår egen berättelse om älgarna. Ingen stör med kommentarer. Vi blir våra egna älgexperter, och kanske, kanske är det bara "jag" som tittar just när det händer...! :) /Tommy.
Den sista gillar jag mest, fint ljus och komposition, verkligen bra, men vet ej riktigt om strutbräkena längst ned passar in i bilden, kanske, kanske inte.
Svar från Tovok 2020-07-24 21:22
Tack Stefan! Jag är faktiskt också rätt nöjd med den bilden. Bräkenbladen var nog anledningen till att jag tog bilden. Både som "riktningsvisare" och som inramning och kontrast mot det övriga i bilden. Jag försökte också ta en bild utan de men den "bottnade" liksom inte utan de diagonala träden blev liksom svävande i ingenting...! Roligt med dina synpunkter! :) /Tommy.
Vibybo 2020-07-24 21:30
Så tänkte jag också, bräkenbladen pekar på motivet " se där! " och det är ju liksom de bugar sig samtidigt, högtidligt.