Bilden i främsta rummet!

Nya bilder från Norberg efter ett ofrivilligt avbrott...

PANG!!! Så låg kameran där på golvet...! Funkar den fortfarande... Nej, skärmen är trasig! Ingen idé att ens fundera på att reparera den, kameran var ju gammal redan när jag köpte den, så nej. Det fick bli en tur på nätet och beställa en ny gammal kamera redan inkörd av någon annan. Men det i sig är ju inget problem. Men denna väntan. Flera dagar utan kamera. Så landade den till slut hos mig, min nya Olympus Omd em5 mkII. Kul med nytt mitt i all otur, iallafall. Men en liten inkörningsperiod är det ju på alla nya prylar. Men igår fick jag äntligen möjlighet att testa kameran på allvar med några riktigt invanda motiv från Norberg.

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

Sen kom skymningen...

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

Kameran då? Jo den är bättre, mycket bättre än den första generationen. På alla punkter, skärmen, hastigheten, funktionerna, bruset, färgerna, handhavandet, bildstabiliseringen, inte minst. Och bilderna blir jättefina! Det är en mycket kompetent kamera. Så det här blir nog en fin bekantskap och en rolig lekkamrat! :)

Inlagt 2020-02-14 21:33 | Läst 601 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det blir nog bra det där, härliga bilder från Norberg! Och inget ont utan att det har något gott med sig! Hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2020-02-15 20:37
Ja, jag tror att det blir bra jag också. Jag har ju börjat trivas med Olympus, och den här kameran är ju som sagt bättre på alla sätt och vis! Så i det här fallet blev det ju något av det! (Även om jag inte kan generalisera det till det där ordstävet "inget ont utan att det har något gott med sig... Men vid såna här "trivialiteter kan det få vara så! :) Tack Björn och ha det gott! :)
/Tommy.
När olyckan kommer kan det kännas tråkigt och irriterande, men som du vet, Gud vet vad Han gör! Han ville helt enkelt ge dig lite bättre prylar. 😀
Svar från Tovok 2020-02-15 20:39
Fast vår Herre vet också mycket väl att jag EGENTLIGEN inte har råd med nya prylar hela tiden! ;) Och jag kan ju inte gärna skylla all min klantighet på Gud...! :) Men tack för omtanken Ragnar! :) /Tommy.
Ytterligare Olympus alltså? För visst var kameran som for i golvet din "nya" kamera sedan förut, när du bytte system?
Det hände saker sen den första generationen m43. Hade också E-M5, den första generationen, väldigt nöjd , men har insett att det blev ganska kraftiga förbättringar med de följande generationerna, både ergonomiskt och prestanda i övrigt.
Härliga bilder. Önskar dig fortsatt fotoglädje med Olympus och m43!
//GöranR
Svar från Tovok 2020-02-15 20:45
Ja, jag trivs med Olympus. Det har varit en jätterolig första tid med Em 5:an, jag har verkligen gillat den och den nya verkar inte vara sämre, om vi säger så. Men jag kan bli lite fundersam över byggkvaliteten i Olympusen. Det var ingen märkvärdig smäl den åkte på och skärmen slutade helt att fungera. Min Pentax K3 har åkt på flera mycket värre smällar, men den funkar fortfarande utan kussel, inget snack där...! Tack för din kommentar Göran! :) /Tommy.