Bilden i främsta rummet!

Olympus 45/1,8 kan den va´ nåt å ha...?

Nu har jag hört så mycket om Olympus m.zuiko digital 45 mm 1:1,8, så jag var ju bara tvungen att kolla in den! Det kan hända att jag spammar i bloggen i kväll, men det kanske kan vara förlåtet för en gång skull, det blev många bilder, och jag har valt att lägga exempelbilderna från Norbergs kyrka för sig!:) Men här är bilderna jag tagit utanför kyrkan med min nya bebis! :)

****

1.

Herdens hund Akela. Hon förstod sig inte riktigt på det här med att bli fotograferad. Hon vill mest bara gosa! :)

****

2.

Krukor uppochner blev nästan till ett abstrakt konstverk! :)

****

3.

Vår katt "Cesar"!

****

4.

Skrivbordslampa

****

5.

Jag brukar testa bakgrundsoskärpa på staketet till kyrkogården, men här blev det ju nästan löjligt! :)

****

6.

Maskinhuset vid Mossgruveparken och gruvmuséet i Kärrgruvan har intressanta fönster att fotografera!

****

7.

Björkarna börjar slå ut. Det är en fin tid! :) 

****

8.

Och vitsippor! Det är fint! :)

****

(Alla bilder är tagna med Olympus Omd Em-5II med Olympus M.Zuiko 45 mm 1:1,8, @1,8. Slutartid och iso har varierat. Tids nog ska jag nog prova att blända ned objektivet, men det är inte lika roligt, juh! :)

****

Inlagt 2020-04-24 19:30 | Läst 968 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ah vilken söt vovve :)
Det blev ju bra foton här, skarpt och snyggt, katten är ju knivskarp. Jag vill se en bild på vovven också med skarpa ögon hehe ;)
Svar från Tovok 2020-04-25 19:28
Tack Joakim! Ja det verkar vara en riktig kanonglugg den där 45:an! Än så länge är jag helnöjd! :) Och visst är Akela söt! Nu ville jag göra en lite annorlunda hundbild som verkligen visade skillnaden mellan skärpa och oskärpa. Jag tycket den blev lite kul, (och nosen är verkligen knivskarp, den också, och läckert med resten av hennes "ansikte" som är så mjukt i oskärpa...! Lite så tänker jag! :) /Tommy.
Joakim88 2020-04-25 20:18
Har läst om den gluggen då jag själv hade Olympus förut .
Kul att du är helnöjd, vad roligt :)

Akela är jättesöt hund, hon får du fotografera mer :)
Ja okej jag förstår, den blev riktigt bra den bilden :)