Bilden i främsta rummet!

Såna där, (kronhjortar) har jag aldrig sett förut...!

Jag ställde mig nästan på bromsarna, (det var tomt på vägen i övrigt!), när jag såg vad jag trodde var en samling älgar. Jag tänkte nog att de skulle springa till skogs så fort de fick syn på mig, men ändå. När jag väl kommit ur bilen så ser jag att det inte alls är älgar, utan en annan sorts hjortar. Jag gissade på kronhjort, men jag var inte alls säker. När jag kom hem googlade jag och nog var det kronhjortar. De stod mest och tittade på mig där jag stod och tog några bilder, visserligen ganska långt ifrån, men jag tycker ändå att det var väldigt roligt!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4,

****

5.

****

~18 mars 2023~

****

Fotoverktyg: Olympus om-d e-m1 mark II med Olympus M.Zuiko Digital 100-400/5-6,3 IS.

****

Inlagt 2023-03-18 19:51 | Läst 398 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till ditt första möte med kronhjortar. Och så roligt att det inte var älgar - även om fyra dylika också hade varit värt att stanna för och fånga på bild.
Jag har förmånen att se kronvilt ofta och ibland på ganska nära håll och det är alltid lika roligt att både betrakta och fotografera dessa eleganta djur.
Förstår din glädje när du såg dem! Nu när du vet att kronvilt finns just i det området, finns det säkert chans att du får fler tillfällen att se dem.
Hälsningar Christina
Svar från Tovok 2023-03-19 20:06
Tack Christina! Ja det här var nånting utöver det vanliga! Jag hade nog tyckt att det varit kul med en grupp älgar också, men eftersom jag inte hade sett kronhjortar förr, så var det extra. Det är sex stycken på bilderna. De två "herrarna" du seri bild 1 och 3 står bara en bit ifrån de andra fyra så det gick inte att få med alla på en och samma bild! :) /Tommy.
Snyggt, kul att se dem. Nä man blir förvånad när man helt plötsligt ser en kronhjort, men de finns i det dolda. Såg en för några år sedan bara några kilometer utanför Helsingborgs centrum, det hade man ju inte räknat med
Svar från Tovok 2023-03-19 20:17
Tack Peter! Ja nog blev jag förvånad allt! Rådjur ser jag nästan varje dag på väg, men kronhjort har jag aldrig sett! (kanske någon gång i hägn eller på djurpark, men det är ingenting jag minns.) Dovhjort, däremot har jag sett mitt inne i Västerås, flera gånger på Björnön, men kronhjort var första gången. Kanske inte så konstigt att jag inte förstod direkt vad det var! :) /Tommy.
Roligt att se kronhjortar däruppe, det har jag länge önskat se. Jättefina bilder, roligt! Hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2023-03-19 20:19
Tack Björn! Ja, det var kul! Du får hålla ögonen öppna om du passerar mellan Västerfärnebo och Hörnsjöfors nån gång! :) /Tommy.
Såna här möten är alltid kul och om man dessutom kan stanna och ta några bilder blir det ju extra trevligt. Jag har aldrig haft möjlighet att fota kronhjortar så här utanför hägn, men jag har sett dem från bilen vid några tillfällen (där det inte gick att stanna).
Hälsningar Lena