Bilden i främsta rummet!

Skärtorsdag.

Vid kyrkplatsen i Karbenningby:

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

Vid och i Karbennings kyrka:

7.

****

8.

****

9.

****

Inlagt 2020-04-09 22:00 | Läst 969 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bildsvit från ett Sverige långt från Stureplan. Jag gillar särskilt smidda vredet och ljusen, detaljer som visar på kunskap och omsorg.
Svar från Tovok 2020-04-10 20:09
Ja, här kan man verkligen ha en stund för sig själv, det är inte alls svårt, och tänk vad vackert det kan vara också! Och dessa dessa detaljer som finns att upptäcka. Det är fint och gör livet rikt, tycker jag! :) /Tommy.
Måns H 2020-04-10 21:32
Och tack för inspiration att komma ut!

Idag blev det en rejäl fotopromenad i fint väder. Glest med folk (utom ungdomarna som skockas här och där) så det kändes tryggt. Min utrustning har tyvärr blivit tyngre; FF shiftlins och stativ, men jag har skaffat en rullväska med särskilt stora hjul till utrustningen. Det fungerar bra och eftersom så många rullar omkring med både det ena och det andra väcker det ingen uppståndelse.
Svar från Tovok 2020-04-10 21:49
Men, vad roligt, och vad skönt att du kom ut i vårsolen! Heja dej! :) Ja, det där med tyngden kan jag hålla med dej om! Jag bytte system från Pentax till m4/3, det bästa jag gjort! :) Min utrustning, inklusive fyra objektiv motsvarande 18-600 mm FF (med macro), tror jag inte väger mer än ca. 2 kg, (om jag inte tar med mig stativet, vill säga för det väger lika mycket som resten tillsammans, men det använder jag ju nästan aldrig!) Det blev verkligen en lättnad, och bilderna blir definitivt inte sämre! :) /Tommy.
Gillar bilderna. Och roligt att se att dina m43-grejor levererar. Och (jag som följt bloggarna här i flera år) visst är det en lite ny energi i ditt bildskapande, eller är jag fel ute?
En bra påsk tillönskas dig och de dina//GöranR
Svar från Tovok 2020-04-10 20:17
Nej du har helt rätt, olympusen är mycket lättare och mer kreativ att jobba med med många roliga och användbara funktioner...(Så sent som igår fick jag hem ett batterigrepp till min Em 5 II.) Sen har jag ju hållit på mycket under många år, så jag börjar veta vad som funkar och inte funkar, vad jag gillar med mitt eget fotograferande, och vad jag inte gillar. Sen är det ju roligt och sporrande att få uppskattning. Roligt att du gillar mina bilder! Tack Göran, hoppas du har och får en fin påskhelg! :) /Tommy.