"Trettiosex gånger tjugofyra"

I love not man the less but the camera more free counters

Inlägg 17 Messsucher neun

Idag kom den efter lång väntan min nya kamera. Har velat ett bra tag men sedan bestämde jag mig för att göra mig av med allt japanskt skräp och skaffa lite tyska prylar.

Gillar verkligen färgerna som man får ut ifrån kameran det är lite sting i dem.

Något som man blir rätt impad av är hur skarpt ett objektiv kan vara vid full öppning. f/2

Kanske inte världens mest stimulerande motiv till att börja med men hade endast kameran hemma 30 min lagom för att ladda batteriet halvt innan jag var tvungen att åka till verkstaden och byta sulor.

Och så ett obligatoriskt självporträtt med nyförvärvet

Hmm kan det vara ett stativ i kartongen?Dagens ungdom varför säger de alltid hej hej hej till alla som går förbi?

Och så voitglandern på full glugg så taskig är den väl ej? 

 http://www.4shared.com/file/X2o8Z5lu/voigtlnder_35mm_14.html lite testbilder ifrån 35:an på alla bländare

Och så en liten bild på nyförvärvet i sin peli låda som det tog mig lite över en timme att karva ur med pennkniv....

Postat 2011-05-06 20:41 | Läst 1051 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inlägg 16 nytt namn

Har ju typ övergivit mellanformat har sålt 2 kameror har bara en kvar som bara samlar damm..... Och skaffat mig en leica som är motsatsen som jag hoppas bli lite roligare.

 

Och man måste ju såklart gatufota lite när man har en leica, lite bilderna från första 2 rullarna jag tagit.

 

Det trevliga med leican är att den är så tyst inget hårt metalliskt ljud som bessorna har, så folk märker inte av dem.

 

En liten wall of shame bild kanske lite mycket distortion på voitgländers 35/1,4 fast den kostar ju inte 32 lax så man får vara nöjd.

 

Japanska flyktingar?

 

Och såklart måste ju grävare vara i fusk hdr ;)

Konstigt nog går det att få lite vidvinkelkänsla med 35mm, trodde detta var en 16mm bild först....

Och det går ju att skjuta ifrån höften med :)

Solen stekte på rätt bra.

Vet inte men såfort jag anländer till fjollträsk tycker jag om att fota japaner, vet inte varför...

Rest in peace

35mm gillar jag skarpt eftersom jag hade en kompakt med den brännvidden i nästan 2 år så jag behöver inte titta igenom sökaren för att veta hur bilden blir, så man kan vara lite diskret.

Någon konstig tunnel med en massa ljud ifrån naturen...

Och någon bild måste väl få vara i färg då man fotat med fuji reala? :P Känns som en dödsynd att peta i något annat än tri-x i en leica.

Och så en liten bild på kameran som inhandlades den 15 mars. Har ju såklart moddat den i sann leica anda med mjukavtryck och en väska i läder :P

 

Hoppas någon vart nöjd med ett leicainlägg med lite annat än bilder på bara kameran i :)

Postat 2011-03-31 22:14 | Läst 1038 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Inlägg 15 Lsklingarna

Ja var ska man börja....

Det hela började nog våren 2009 då jag fick tag i min första L-glugg 24-105/4 det var något särskilt ifrån att ha använt canons vanliga optik byggkvalitén var bortom denna värld tyckte man då då man var van vid dassrullen (50/1,8) och (s)kitgluggen (18-55/3,5-5,6). Optisk javisst vart väl hörnen lite mörka men det fixade kameran själv och distortionen den fixades lätt med ptlens, som endast behövs om man får för sig att fotografera tegelväggar ;)

Sedan sommaren 2009 skaffade jag min andra L-glugg 16-35/2,8 II denna är och var något i hästväg. Med bländare 2,8 och kortaste brännvidd 16mm så behövdes det inte mycket ljus för att kunna få ok bilder. Och det trevligaste är att det känns som man är i själva bilden när man fotar med en extrem vidvinkel, någon slags närvaro man inte kan få med andra objektiv.

Vintern 2009 vart det en 24/1,4 och denna är om jag ska välja emellan dem min absoluta favorit. Du kan ha praktiskt taget inget ljus och ändå få bilder, det är faktiskt vanligt att folk frågar ska du inte sätta på blixten blir inte bilderna mörka ;) Denna är ett objektiv ingen ska vara utan :)

Andra fördelar med L-gluggarna är att de tål en jävla massa skit jag har haft dem i skogen en hel helg med regn och rusk har haft dem på min axel 24/7 en hel vecka utomhus. Har haft dem liggandes i tält utan väska. Upptäckt att jag spillt blåbärsoppa över dem fått kåda på dem dammat ner dem med sand.  De bara går och går och går inga som helst problem. Du kan vänstra med kineser tyskar och malasier de kommer alltid vänta på dig hemma i byrålådan. När det regnar behöver du inte ge dem din jacka för de pallar vätan. Är de -20 klagar de inte på att det är kallt, du kan smälla dem i ett träd. De står pall för tamejfn allt.

De är helt awesome. :)

 

 

Mina 3 Lsklingar

Postat 2011-03-10 22:35 | Läst 845 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Inlägg 14 svacka.....

Känns som jag befinner mig i en stor fotosvacka nu, känns som jag varit i den sedan slutet av sommaren, har sedan dess kanske tagit en max 1500 bilder.....

Vet inte vad det är som gjort mig så trött på att fota egentligen för jag har alltid annars tyckt det är kul.

 

 

Försökte ta mig en liten fototur idag men det funkade ej. Ibland känns det bättre när  man tvingat sig ut. Lite trist när man inte kommer hem med en enda bild man är nöjd med... kanske är man för självkritisk.

Postat 2011-03-07 00:05 | Läst 959 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inlägg 13 de två dödsynderna.....

Har lagt mitt mellanformatsfotograferande på hyllan på grund av skenande labbräkningar la av sedan jag fick en faktura på 1500 ifrån crimson i september... så nu kör jag bara digitalt men ska ta upp det analoga när ekonomin tillåter.

Angående dödsynderna begick jag två stycken i fredags.... Den ena var att fota sport med 5D MARKII och den andra var att göra det med ett makrobjektiv...

 

Basket sporten med 1000 miner?

Har aldrig "försökt" fotat bollsport förut i hela mitt liv förut men tänkte ge det en chans. Eftersom jag har noll koll på hur basket fungerar vet jag inte vat de som gillar det vill se för bilder så jag har plockat ut de bilder jag gillar. 

Det är otroligt vad lite ström kameran drar när man fotar sport annars brukar jag max få femhundra bilder på ett batteri.....

Jag vet inte riktigt vad folk har klagat på hos 5D MarkII om just af prestandan.. sålänge jag la fokuspunkterna rätt så hamnade fokus där jag ville. Vet inte vad folk jiddrar om för något att den ska ha kass af...

Alla verkar inte vara så roade av denna sport förutom de små...

Och till sist måste man ju ha bild på de riktiga fotograferna. Fotografen är nog ett flockdjur för de gillar att samla sig i grupp

 

 

Vet inte om någon bild var särskilt bra men kom ihåg jag har gjort allt fel
Kan inget om sporten och använt helt fel utrustning. ;) 

Postat 2011-02-27 00:59 | Läst 1594 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa