Stortrapp

Stortrappen trivs i öppna landskap i Mongoliet, Nordafrika och Sydeuropa. Men den finns även utanför Berlin, och det är där jag nyligen har fotograferat den. Avståndet var långt. Det behövdes en brännvidd på 420 mm och  fullformat samt en stark förstoring på datorn.

Det är kul att rådjuret finns med på bilden, så man kan se att stortrappen är förmodligen den största fågeln i våra trakter.

Inlagt 2018-05-23 10:10 | Läst 2424 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den har ju funnits hemmavid en gång i tiden, och möjligen skall den återinföras. Det hade varit spännande! Grattis till bilden!
Svar från Wolfgang 2018-05-23 11:01
Tack skall Du ha, Stefan! Den behöver stora ytor för att vara ostört.
Verkligen en stor fågel i jämförelse med rådjuret..
MV Gunte
Svar från Wolfgang 2018-05-24 12:33
Tack Gunte! Det fanns några rådjur i närheten, och det var tur att det här kom med på bilden för jämförelsen skull.
Det är en stor och spektakulär fågel även om jag tror att knölsvanen generellt är tyngre. Jag hade inte en aning om att de fanns i Tyskland. Häftigt att få se IRL.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2018-05-24 12:45
Tack Lena! Jag hade ingen aning att en sådan fågel fanns överhuvudtaget! Egentligen var jag i Stralsund och fotokompisen där ville kolla stortrappen, så vi körde 30 mil till Berlin (väster om Berlin). Den var så långt ute på fältet, så jag kunde bara se den i kikaren och genom teleobjektivet. Det fanns flera, men de låg i det höga gräset och reste sig bara för att spela. Då ser man bara en vit "fjäderboll", eftersom de lägger huvudet och halsen på ryggen. Den här som jag har fotograferat hade precis slutat att spela. Det hela blev en bättre upplevelse än jag hade väntat mig. Jag stod på ett fågeltorn. Det kan nog stämma att knölsvanen är tyngre.
Hälsningar
Wolfgang