Analog period

Jag har just nu som omväxling ett analogt mellanformatsprojekt. Kyrkan på bilden är Sankt Pauli kyrkan i Malmö. Den stod färdigt 1882.
Den har en sexkantig form och även tomten som kyrkan ligger på är sexkantig. Tanken bakom den sexkantiga centralkyrkan var att alla skulle se och höra ordentligt. Dessutom ville man öka jämställdheten bland folket genom att alla skulle komma närmare prästen.

Jag fotograferade den häromdagen för att testa min Yashica 635 (byggd 1958).

Inlagt 2019-04-04 10:48 | Läst 1160 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En mycket speciell kyrka, arkitektoniskt sett. Blev själv konfirmerad för mer än 50 år sen av Mårten Werner, som då var kyrkoherde där (konfirmationsundervisningen ägde rum på ett scoutläger, inte i Malmö, men jag besökte den här kyrkan några gånger efteråt). I längden bet ändå inte konfirmationen på mej; jag är synnerligen okyrklig numera...
Svar från Wolfgang 2019-04-04 16:46
Tack för kommentar, Per! Arkitekten var Emil Langlet. Han ritade bara den sortens kyrkor. Till exempel även Caroli kyrka i Malmö, men även Stortinget i Oslo.
Foto med den där gammaldags skärpan som gör att det går att klippa fram porträttbilder från människor i mängden! Fin bild.
Svar från Wolfgang 2019-04-05 00:59
Tack, Måns, mellanformatet var ju tänkt så att man även skulle kunna göra delförstoringar med bra resultat. I det här fallet så har jag inte gjort någon delförstoring utan visar bilden så som jag såg den på mattskivan.