Tretåig mås på Island

En färgbild som jag har konverterat till svartvitt. Island i juni 2013.

Klicka gärna på bilden för förstoring!

Inlagt 2019-07-19 23:09 | Läst 2191 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så har du gjort att man sökt efter tår på måsar :). Det verkar som de flesta fåglar har 4 tår med en mer eller mindre bakåt. Det ser ut på din bild att den har tre fram, borde betyda att den inte har någon bak. Gick till fågelboken, intressant är att under kännetecken så står det inget om att den bara har tre tår. Tittar jag på de bilder på måsar som de avbildat så verkar det inte vara någon större skillnad på fötterna, men troligen har de andra måsarna någon mikrotå bakåt, som nästan inte syns
Svar från Wolfgang 2019-07-20 09:36
Tack, Peter, kul att Du räkna antal tå, och Du har rätt att dess baktå är tillbakabildad och endast utgör en liten klump.
Enligt Wikipedia gäller detta dock bara för nominatunderarten R. t. tridactyla och inte underarten R. t. pollicaris. I mina fågelböcker finns ingen notering om detta. Den har svarta ben och när den flyger ser man tydligt svarta vingspetsar. På danska heter den Ride, på norska Krykkje och på engelska Kittiwake. På tyska Dreizehenmöwe vilket betyder Tretåig mås.
Bra bild! (Och först när jag förstorade upptäckte jag måsberget bakom!)
Svar från Wolfgang 2019-07-20 10:07
Tack ska Du ha, Ragnar! Berget var fullt med häckande måsar och stormfåglar. Vita prickar i bakgrunden som jag inte har klonat bort :-)