City of London

City of London är Londons historiska centrum och är en egen stad inom regionen Storlondon med speciella rättigheter som regionens 32 kommuner inte åtnjuter. Borgmästaren för City of London har titeln Lord Mayor och ska inte förväxlas med borgmästaren för Storlondon. Om drottningen ska besöka City of London måste hon har Lord Mayors tillstånd! Som finansiellt centrum har det varit fullt jämförbart med Wall Street i New York. Hur det blir efter Brexit får framtiden visa.

1973 jobbade jag i City of London. Där finns  finns inga bostäder, men 320.000 arbetsplatser och man tar sig dit med tunnelbanan eller buss.

Första bilden visar när människorna kommer från tunnelbanestationerna  "Bank & Monument" för att gå till jobbet på morgonen.

Bild nr 2 visar en broker som är en börsmäklare för värdepapper. Enligt traditionen bär han hög hat utomhus.

Förstora gärna första bilden!

Inlagt 2021-08-10 21:53 | Läst 1048 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Wolfgang.
Ren nostalgi - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jeg har glemt eller ikke læst, hvilken dias-film ?
Svar från Wolfgang 2021-08-11 03:15
Tack ska Du ha, Erik! Filmen var Agfa CT18 med sina murriga färger! Mvh Wolfgang
Hej,
Ja det var annorlunda tider. Traditionen hölls hårdare då. Vi var där några veckor i slutet av sextiotalet. Skjortan blev svart i kragen varje dag.
Hotellets personal bar frackliknande kläder.
Ha en bra vecka
Bob
Svar från Wolfgang 2021-08-11 03:17
Tack ska Du ha, Bob! Man fick bara ha svart eller mörkblå kostym på banken och inga bruna skor utan de skulle vara svarta! Jag jobbade då på Lloyds Bank. Mvh Wolfgang
Förstorade första bilden. Inte hämtning med limousine direkt, vilka köer! Intressant text också, inte visste jag det om Lord Mayor.

Bilder som blivit 50 år är ofta intressanta, stämmer i allra högsta grad för dessa!
Svar från Wolfgang 2021-08-11 14:01
Tack ska Du ha, Måns! Bilder som har försvunnit i dialådorna blir idag intressanta även om bildkvaliteten inte är på topp. Dessa bilder är murriga Agfa CT18. Och nu efter 50 år har plötsligt skärpan inte samma betydelse som idag, men då blev jag besviken att den inte var bättre. Bilden är förresten fotograferat med en Praktica Super TL och en 50 mm Domiplan och det ekipaget var jag inte heller nöjd med. Mvh Wolfgang