Snart dags för Måkläppen!

Från och med den 1 november 2022 fram till 31 januari 2023 får man återigen vandra ut till Måkläppen som är en sandrevel i Falsterbo! En fin naturupplevelse, dock oftast kallt och blåsigt. Det gäller att inte gå för nära sälarna. Minst 50 m distans gäller och teleobjektiv förstås!

Inlagt 2022-10-08 00:03 | Läst 1060 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hoppas på en tur i år och gärna i morgonsol och vindstilla. Inte bara sälarna lockar, har ofta fått speciella vadare och snösparvar där ute. Ska bara klä mig på annat sätt än förra gången, hade någon tröja, en fleecetröja och en vinterjacka och när jag kom tillbaka till parkeringen kunde man vrida ur den innersta tröjan. Det var väldigt kallt i vinden men ändå så svettades man i alla kläderna
Svar från Wolfgang 2022-10-08 13:17
Vädret avgör! Sist fick helicopter hämtar ett gäng i full storm. Vägorna bröt genom sanden och de blev isolerade där ute.
När det gäller kläder så är ett tips att klä sig inte för varmt annars blir Du svett, när då vandra ut, men har förstärkningsplagg med att ta på, när Du står stilla.
Mvh Wolfgang
Har försökt passa in det här två ggr men väder och vind har varit starkare. Senast var jag blöt inpå kroppen så stövlar gick hälla ut en mindre sjö bara vända om.
Ser jätte fint ut.
Mvh N
Svar från Wolfgang 2022-10-08 13:19
Tack, var god läs mitt tips till Peter! Även stövlar och extra strumpor är bra att ha!
Mvh Wolfgang
Trevliga bilder! Måkläppen är ett ställe jag försökt ta mig till utan att lyckas. Vädret har inte varit på min sida de gånger jag har haft möjlighet att åka dit. Som kustbo vet jag att det gäller att klä sig vindtätt och vattentätt, men även varmt.

De senaste åren har jag gått över till att ha mina inre lager i ull. Ullen andas och värmer på helt annat sätt än t ex fleece. Precis som du skriver Wolfgang. Ta inte på allt när du transporterar dig. Ta på förstärkningsplaggen när du är på plats och ska stå still en längre tid. Då är man lagom varm när man går och bibehåller värmen när man står stilla.
Glöm inte fötterna. Fryser man om fötterna fryser man om hela kroppen. Även här använder jag ullstrumpor och sockar.

Hälsningar Jörgen