AF 105 mm f/2,8 Micro Nikkor från 1990

I dag en runda i Alnarp med eget tema "Blad".

Inlagt 2022-10-23 20:25 | Läst 614 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Wolfgang,
I dina vackra närbilder av höstlöv ser man den stora variationsrikedomen och skönheten som de uppvisar. Synd bara att den här fina perioden skall vara så kort, men det kanske är som med livet, att det är dess begränsning som gör det värdefullt.
/Sven
Svar från Wolfgang 2022-10-24 10:23
Tack ska Du ha, Sven! Variationen i naturen är oändlig och tiden alltid kort, vilket gör upplevelsen värdefull. Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang.
Når jeg ser sådanne smukke macrofotografier, mindes jeg min egen Nikon 105 mm.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2022-10-24 11:55
Hej Erik, tack ska Du ha! Jag gillar färgerna som Nikons gamla objektiv levererar.
Mvh Wolfgang
Finns med stor säkerhet många spännande blad i Alnarp, det är bladens tid nu. Gillar de 2 första bäst, väl uttecknat, kontrast, tydlighet, balanserat.
Svar från Wolfgang 2022-10-24 23:48
Tack ska Du ha, Stefan! Det finns träd och buskar från hela världen och färgerna kommer efterhand på olika träd och buskar och är starka. Jag hade ingen sol. när jag fotograferade, och det gynnar färgerna på bild. Mvh Wolfgang
Otrolig färgprakt på de två sista bilderna. Jag är inte så bra på blad och du är ju dessutom i en park. Jag har inte en aning om vad det är för träd/buske? Annars tycker jag boklöv får en fin färgskala på hösten och jag har varit på återbesök i den bokskog jag har närmast för just den sakens skull (bilder kommer snart). Jag antar att första bilden är bok, eller?
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2022-10-24 23:43
Tack så mycket, Lena! Alnarpsparken har ju träd och buskar från hela världen och ibland står det namn på dem.
De första 2 är från samma träd, Magnolia. Det läste jag.
De sista 2 måste vara vilt vin på Slottets fasad.
Jag hade bara 1 timme på mig och tänkte bara på blad och inte på träd. Var där i ett annat ärende.
Mvh Wolfgang