Allt var länge sedan

För 25 år sedan gjorde jag en oförglömlig vandring med 11 kollegor tvärs genom Sarek från Aktse i söder  till Änonjalme/Akka i norr. Förutom 22 kg i ryggsäcken hade jag med min Nikon F3, 50 mm samt 10 rullar Kodachrome 64 diafilm.

Utsikt från Skierfe som är  en bergstopp i den sydöstra delen av Sarek.  Dess västra sluttning stupar nästan lodrätt 700 meter ned till Rapadalen Höjden över havet är 1179 meter. Stigen upp till toppen betraktas som lättvandrad.

Första kvällen Suovas, saltat och lätt rökt renkött som steks hastigt.

 Självporträtt

Vandring 800 m ovanför Rapadalen över korta snöfält. Plötsligt kom dimman.

Vi tar oss ned till Rapadalen, vilket var inte så lätt.

Genom Rapadalen

Renar i Ruotesvagge

Regn i Ruotesvagge 

Medan vi fikade!

.

Inlagt 2022-07-16 12:57 | Läst 1266 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fint reportage med storslagen natur Wolfgang.
Gillar bilderna från den analogatiden :)
Var själv uppe i Jokkmokk en vecka för några veckor sedan (jobbrelaterat). Fint där uppe :-)
Svar från Wolfgang 2022-07-16 17:51
Tack ska Du ha, Joakim! Ja, analoga bilderna har en annan mjukare karaktär. Tur att man kan skanna dem och bearbeta. På den analogen tiden fick man diabilden och man kunde i princip inte bearbeta den. När jag tittar på dem nu, så var de inte så perfekta, vilket man inte tänkte på då, men nu har man en chans att förbättra dem lite. Det var oförglömligt att vandra i Sarek, men det ska man inte göra på egen hand. Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang, Din fina bildserie väcker minnen från min egna fjällvandringar som utfördes för dubbelt så länge sedan (!). Du fångar flera typiska situationer och stämningar: matlagning på Trangiaköket (jag har mitt kvar, bra att ha i dessa tider...), vad över en jokk, vandring i regn och dimma men också utsikten över en dal i solsken. renhjorden som avtecknar sig mot ett snöfält.
"Those were the days, my friend/We thought they´d never end..."
/Sven
Svar från Wolfgang 2022-07-17 09:52
Tack så mycket, Sven! Kul att Du också har gjort Dina fjällvandringar och har Dina minnen! På så sätt vet Du och kan känna igen situationerna i mina bilder! Mvh Wolfgang