Analoga kameror

Nu har jag 3 st analoga kameror i fint skick som jag har köpt relativt billigt.

Jag kommer att fotografera med dem mer svartvitt än tidigare och med olika filmer.

Rolleiflex T (1975)         Zeiss Tessar 75 mm f/3,5  

Contaflex (1967)             Zeiss Tessar 50 mm f/2,8  

Olympus OM10 (1981)  Zuiko 50 mm f/1,8

.

.

Inlagt 2020-10-31 18:19 | Läst 713 ggr. | Permalink
Hej,
Det är en stark samling. Fint att du plåtar aktivt med dem också.
Glöm inte digitalt.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2020-11-01 18:20
Tack ska Du ha, Bob! Det är meningen att plåta aktivt med dem, annars gör de ju ingen nytta! Du är ju också aktiv med Dina analoga kameror resp objektiv!
Hej Wolfgang - vilken trevlig samling.
Jag har också några. De arbetar inte längre här hos mig. Även om jag ibland tar ut dem och överväger - då packas de ihop igen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2020-11-01 18:21
Tack ska Du ha, Erik! Kanske blir Du sugen någon gång att testa någon?
När jag ser din samling blir jag sugen på att fixa upp min gamla ärvda Rollieflex anno 1944 kanske. Jag har inte grottat ner mig i serienummer och sånt, men tillverkad under kriget. Och i behov av en rejäl tretusenmilaservice. Alla blogginlägg här på FS om gamla kameror och obsoleta objektiv skänker en viss förtjusning i läsandet. Tack för det!
Svar från Wolfgang 2020-11-01 18:26
Tack ska Du ha, Gunnar! Mina analoga ska inte ersätta den digitala kameran som jag gillar, men jag behöver en paus emellanåt från den snabba digitala tekniken. Tillbaka till en tid, när allting började! Jag har för mig att "Analoga kameror" i Stockholm kan göra en sådan service och L-foto i Vansbro. Jag har bara läst om det, inte provat själv. Om Du ger mig serienumret, så kan jag leta fram årtalet om Du inte redan har gjort det själv.