Berguv

Ung berguv i  Hardeberga stenbrott, 24 juni 2017.

I vanliga fall skall man inte avslöja platsen när det gäller berguv, men vid stenbrottet finns en offentlig utsiktsplats just för observation av berguv. Distansen är minst 500 m, och det går inte att se den med blotta ögat, även svår att upptäcka med en handkikare.

Bild nr 1  är en delförstoring av bild nr 2, som är fotograferat med Nikon D7100, uppfälld spegel, stor stativ, Nikkor 300 mm/4 Pf ED, 1,4x konverter.

Inlagt 2017-06-24 20:53 | Läst 3416 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Grattis, jag var där i tisdags och lyckades inte hitta något. Är det på en av de två platser som används tidigare?
Svar från Wolfgang 2017-06-25 01:04
Tack, Peter!
Berguven sitter snett ovanför "kägeln" bestående av krossade vita stenar (den finns dock inte med på bild nr 2).
Stort tack för hjälpen, fastän jag inte såg något så tog jag en 40bilder på spridda platser för att se på senare, som nu :). Jag har 3 bilder från denna plats men kunde inte urskilja något, jag har något som är mellan den ljusare sten till höger i bilden, med en sned spricka och upp mot klippkanten, som inte är på din bild men det känns för trångt för att den klämts sig in där. Edit kan se att det har rört sig mellan bilderna så den var nog där

Du har fått riktigt fin skärpa med tanke på den beskärning du gjort
Svar från Wolfgang 2017-06-25 11:31
Ovanför gräset är en hylla och det är där den satt (pilen). Frågan är om den flyttar sig då och då. "Mamman" har jag inte sett alls.
Jag tog ett antal bilder, men alla blev inte skarpa, bara några. På den här ser man ögonen, men det fanns bilder, där den blundade.