Churchill

I Fotografiska Föreningen i Malmö (www.ffim.se) har vi olika fotogrupper och bland dessa en porträttgrupp, i vilken vi får olika utmaningar. Senast skulle var och en välja en känd fotograf och fotografera i hans anda. Jag valde den kanadensiske porträttfotografen Yousuf Karsh som blev världsberömd för sina kändisporträtt. Ett porträtt av Churchill finns på nedanstående länk. Det fotograferade han i Kanada 1941 efter Churchills tal inför parlamentet. Karsh tog cigarren ur Churchills mun och fotograferade honom samtidigt. Bilden finns även på 5 pundsedeln.

Jag fotograferade min kollega i Karsh's anda och kollegan fick "spela" Churchill. Jag fotograferade digitalt  i Skanörs kyrka i befintligt ljus.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill

Inlagt 2021-10-18 10:05 | Läst 840 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Det blev riktigt bra. Vilken gubbe med karaktär det blev.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2021-10-18 17:09
Tack ska Du ha, Bob! Det blev ett karaktärsporträtt, men han är annars snäll i vardagen.
Mvh Wolfgang
Vilken kul idé och din kollega gör "rollen" mycket bra. Han ser väldigt respektingivande ut och blicken är helt rätt. Det går ju dock inte att jämföra ljussättningen som ju är nästan magisk på Karsh bild. Men det var mycket givande att växla fram och tillbaka och titta på båda bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2021-10-18 22:28
Tack ska Du ha, Lena! Javisst, Karsh har en fantastisk ljussättning. Kolla bara hans bild på Hemingway! Jag försökte inte ens och valde befintligt ljus, vilket också var en utmaning. Så jag fick köra till Skanörs kyrka för "rätt" ljus på eftermiddagen en solig dag.
Hälsningar Wolfgang