Den nya orgeln i Malmö med analog film

I förrgår fotograferade jag den nya orgeln i Petrikyrkan med en Ilford FP4 (Plus) och med Nikon FM2n samt Nikkor 20 mm f/2,8.

Samma kväll framkallade jag filmen (som har även andra Malmömotiv) i Neofin Blau under 8 minuter. Det är en finkornig film med sina 125 ASA.

Jag gjorde en 13x18 kopia på fiberpapper i mörkrummet igår och har fått en fin gråskala som bildskärmen inte kan återge på samma sätt.

Här visar jag bilden från ett skannat negativ.

Inlagt 2022-01-27 15:58 | Läst 1209 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du kan det där med svartvitt Wolfgang.
Jag har ju själv tillbringat oändliga tider i det gamla mörkrummet, så jag kan precis förställa mig hur originalkopian ser ut.
Ilford FP 4 och Ilford Pan F var mina favoriter på den tiden.
Svar från Wolfgang 2022-01-27 19:36
Tack ska Du ha, Peter! Uppskattas! Jag har ju jobbat i mörkrummet på 60-, 70- och 80-talet, sedan kom diafilmen och den digitala tekniken. Men av nostalgiska skäl har jag börjat igen som ett sidospår till den digitala tekniken. Vi har ju ett fint mörkrum i Fotografiska Föreningen i Malmö som jag ska besöka, när jag har fått fram en bra negativruta som är värd att lägga arbete på. Och då är det Fiberpapper som gäller! Just nu testar jag för att hitta en film som jag kan få ett bra resultat med under filmframkallningen. Mvh Wolfgang
Jo, det blev en fin gråskala, vältaget av en imponerande vägg av orgelpipor. Får jag tid och ork någon gång vill jag ta lite analogt också, det fanns ju bara det i yngre dagar.
Svar från Wolfgang 2022-01-29 11:31
Tack ska Du ha, Stefan! Orgeln är vacker och har en varm klang som är behaglig. Mvh Wolfgang