Det gamla badhuset

Ytterligare en bild med Yashica 635 och T-Max 400. Det gamla Rörsjöbadet i Malmö byggt 1909/10. På den tiden hade de flesta lägenheter inga badrum, så det fanns  behov för ett badhus i ett område med många barn. Där kunde barnen även lära sig simma i den 15 meters långa bassängen. Olika dagar för pojkar och flickor. Badhuset är byggd i vacker Jugendstil precis som många andra hus i Rörsjöstaden på den tiden. Under 1980/90-talet blev badhuset ombyggd till bostadshus.

Inlagt 2019-04-07 11:55 | Läst 204 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Rörsjöbadet... Min farfar gick dit och badade efter jobbet på den tiden det begav sig, vilket var före min tid. Finns roliga interiörbilder på nätet.
Svar från Wolfgang   2019-04-07 20:08
Tack så mycket, Martin! Ja, jag har sett interörbilderna! Badhuset hade en viktig funktion!
Hej Wolfgang.
Imponerende bygning, det er sikkert ikke helt billigt at bo der ?
Brugte du altid T-Max og aldrig Tri-X ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang   2019-04-08 23:45
Tack, Erik!
Det är säkert dyrt att bo där! Huset ligger vid sidan om polishuset i närheten av Värnhemstorget. Jag har alltid fotograferat med T-Max 100 och 400 sedan den var ny på marknaden. Den ska fixeras lite längre tid än andra filmer annars får den en rosa beläggning.
Den är skarp fast den har 400 ASA och kornen syns inte så mycket tack vare deras T-format. Jag vet att många gillar Tri-X och D76, men jag har aldrig gillat den på grund av att den ger för mycket korn. Det är en nivellerande film som har varit omtyckt av pressfotografer och nybörjare tack vare att den är förlåtande, när man har exponerat fel. Jag vet att jag svär i kyrkan nu! :-) Rodinal ger också grovt korn, men inte i samband med T-Max.
Jag ska testa Rolleis svartvita film nu. Det ska bli spännande. Jag har också beställt den billiga Formapan som jag ska testa, men alla är inte förtjusta i den. Vi får se.
Rodinal vill jag dock använda eftersom den håller så länge i öppnad flaska, tack vare att den är så koncentrerad, men utspädd 1+25 eller 1+50 klarar den bara 1 framkallning och den ska göras omedelbart. Hilsen Wolfgang