En analog bild

En analog bild med Nikon FM2N,  Nikkor Ai 50 mm f/1,4  och  Ilford FB4+ beskuren till kvadrat.

Inlagt 2021-09-19 10:51 | Läst 263 ggr. | Permalink
Hej Wolfgang.
Även om jag nu har bestämt mig för att använda Acros-simuleringen i Fujien som min allround-svartvita "film", kommer jag att fortsätta studera dina svartvita foton.
Jag hoppas att man förstorar ditt foto här för att se det på en mörk bakgrund.
Med vänlig hälsning från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-09-20 16:22
Tack ska Du ha, Erik! :-) Ja, alla foton gör sig bättre i datorn med en mörk bakgrund. Den vita bakgrunden på fotosidan är tråkig och framhäver inte bilderna. Ansel Adams skrev att foton gör sig bäst med 18% grå bakgrund. Vit bakgrund gör betraktarens pupiller mindre, vilket resulterar i att bilderna uppfattas för mörkt Mvh Wolfgang