En analog bild igen

I början av mars fotograferade jag mina ekar igen, denna gång med min Rolleiflex T. Filmen glömde jag bort, men bättrade mig idag och framkallade den.

I den analoga verkligheten är val av film utslagsgivande för motivet. Jag valda Formapan 200 för mina ekar. Om bilden blev bra, får betraktaren avgöra.

Inlagt 2021-04-16 22:18 | Läst 231 ggr. | Permalink
Snyggt, hade du haft gulfilter hade den blivit ännu snyggare, må gott, LO
Svar från Wolfgang 2021-04-16 22:42
Tack ska Du ha, LO! Jag har precis köpt ett gulfilter till den :-) Mvh Wolfgang
För min del tror jag att detta går att visa minst lika bra digitalt men jag har antagligen inte kompetens nog att bedöma det. Bilden är hur som helst fascinerande med det gamla trädet och dess grenverk som får en extra dimension i skuggorna.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2021-04-16 22:47
Tack ska Du ha, Lena! Jag har ju fotograferat dessa ekar digitalt förut. Detta är bara en annan variant och kul att återuppliva gamla kunskaper med en fantastisk kamera. Den känslan har bara jag, medan betraktaren kan bara se bilden. Trevlig helg! Wolfgang
...och denna betraktaren tycker att bilden är både bra och intressant!
// Conny
Svar från Wolfgang 2021-04-17 16:44
Tack ska den där betraktaren ha! :-) Kul med analogt emellanåt, tycker jag! Mvh Wolfgang
Hej,
Det mest imponerande är träden i sig. Den fantastiska samlevnaden mellan två träd som föddes tillsammans. Den monokroma bilden förstärker den långa tiden de verkat tillsammans. I stort såg de ut så här också för femtio års sedan. Man vet inte när bilden togs.

Bra jobbat
Bob
Svar från Wolfgang 2021-04-17 16:47
Bob, tack så mycket för tänkvärd kommentar! Det stämmer att bilden är tidlös. Så hade det även kunnat se ut före fotografins tillkomst. Mvh Wolfgang