En analog test

Jag fotograferade ett vanligt motiv med min Rolleiflex för att testa exponeringen och filmframkallningen.

Det blev en typisk analog bild utan hårda kontraster som digitalfotografer troligen inte  gillar. Digitala svartvita bilder görs ofta med hårda kontraster.

Det hade varit intressant att läsa vad ni tycker.

Inlagt 2022-03-13 14:07 | Läst 1240 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Det är märkligt hur karaktären hos bilderna vi tog på femtiotalet så väl bevaras i en bild som denna.
Objektiv, film och framkallare finns tydligen kvar.
Men din exponering och framkallningstid är också avgörande. Tänk på zon systemet.
Ha en fin vecka
Bob
Svar från Wolfgang 2022-03-13 14:31
Tack ska Du ha, Bob! Ja, det blev ett gammalt stuk, som jag eftersträvar. Jag tänkte på zonsystemet, som här var lätt att använda, eftersom det mesta fanns i zon 5, dvs mellangrå. Det var en grå dag! Mvh Wolfgang
Hej Wolfgang.
Det är väldigt "pudsigt" - men i eftermiddags tog jag bort ett par svartvita simuleringar i min X100F. Jag har återvänt till Fuji's Acros - helt standard. För att få ett uttryck, som på ditt foto här och som Acrossen förmodligen såg ut analogt ? Jag hann bara testa den en gång på ett ointressant motiv, så det får vänta till en annan dag.
Jag har dock fortfarande en version med lite mer kontrast och korn. Det är den simuleringen som jag har skrivit om tidigare, där jag tvingar upp ISOen och på så sätt låter Across lägga till korn i takt med hur mycket ISO-tallet går upp. Bara för skojs skull. Och för att det kan fungera, och för att Fuji och jag kan :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2022-03-13 19:30
Tack ska Du ha, Erik! Jag tror att Across är likadan som den här (Ilford FB4 plus) Och Across i Fujis simulering gillar jag. Mvh Wolfgang