Ett av Malmös vackraste träd

I dag fotograferade ett av Malmös vackraste träd, en bok i Kungsparken som är en flikbok (Fagus sylvatica ’Asplenifolia’).

Den planterades 1870 i parken.

Inlagt 2021-02-21 21:20 | Läst 440 ggr. | Permalink
Intressant. Mittbilden ser ut som en jätte med många fötter.
// Conny
Svar från Wolfgang 2021-02-21 22:57
Tack ska Du ha, Conny! Ja, fötter som en dinosaurier! Jag har aldrig sett en sådan bok som breder ut sig istället för att växa på stor höjd, så jag hittade på nätet en utredning om Kungsparken och hittade faktiskt just detta träd som tydligen har slitsade blad. Jag ska kolla på sommaren. Kul att veta exakt planteringsdatumet, 1870!
Mvh Wolfgang
Stabil och vacker 150 åring..och då kan några stödben hjälpa till..
HaD/Gunte..
Svar från Wolfgang 2021-02-22 11:00
Tack ska Du ha, Gunte! Alla vi behöver också stöd, när vi blir 150 år gammal :-)
Hej Wolfgang.
Det är imponerande med sådana gamla träd. Det ser ut som att det står där med några trollliknande fötter.
Det är nog svårt att visa hela trädet :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-02-22 23:24
Erik, tack ska Du ha! Jag hade bara min fasta 50:a med mig, men en annan dag ska jag fotografera hela trädet med vidvinkel. Men man får en personlig kontakt med trädet, när man fotograferar bara en del från nära håll.
Mvh Wolfgang