Ett foto med skärpa och innehåll

Detta är Kockums gamla torrdocka. Färgprov finns  på väggarna, troligen när man målade flygbåtarna. Bilden fotograferade  jag för ungefär 12 år sedan med en Hasselblad och vidvinkelobjektiv samt negativ färgfilm. Den har både ett historisk innehåll och vinner på bra skärpa, tycker jag.

.

Inlagt 2020-07-04 08:39 | Läst 985 ggr. | Permalink
Hej Wolfgang.
Det är ett foto bara efter min smak - WEmotiv om du vet vad jag menar :-)
Kockum - torrdocka och varv väcker minnen. Jag kommer från Nakskov, som en gång var en viktig varvsstad. Min pappa och 2 farbröder arbetede där. En av mina farbröder reste till Sverige 1947 - han var förbi Kockum, men reste vidare till Göteborg. Anställdes på varvet där, blev svensk gift och bodde där fram till sin död.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Nu kan du granske kommentaren innan den visas för andre :-) :-)