Ett svalt bad!

Ett svalt bad på Svalbard! Juli 2017.

.

Inlagt 2020-06-26 15:23 | Läst 986 ggr. | Permalink
Trevligt, ser härligt ut!
Hälsn!
Svar från Wolfgang 2020-06-26 17:45
Tack, Jan, härligt och kallt! :-)
Oj oj, det där är i svalaste laget, men ändå tilltalande. Jag satt just och funderade på om jag ska åka till jobbet och hämta ett par backar med fruset kött som jag blev tvungen att köra dit då vår frys havererade. Då går man in i ett frysrum som är 44 kvm...svalt men man kommer ut snabbt. De här simmade väl inte runt så länge eller?
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2020-06-26 17:52
Tack, Lena! När jag tänker på frysrum, så tänker jag på deckare, där någon går in i ett frysrum och dörren går i baklås! Bilden fotograferade jag i Magdalenafjorden, där vi kunde gå iland och en av guiderna hade handdukar med och en termometer. +3° i vattnet! Några gick i vattnet, men dessa två simmade ut till "isberget" och tillbaka. 3 minuter var de säkert i vattnet! På vår båt "Nordstjernen" fick båda ett diplom. Guiden som vaktade handdukarna vid stranden var beväpnad! :-)
Påminner om isflaken som flyter omkring i ån här hemma när jag tar premiärdoppet februari/mars.
Nä, jag bara skojar.

Jag hörde på nyheterna idag att om man har svårt att sova på natten pga. sommarvärmen så ska man INTE ta ett svalkande doppa innan sängdags.
För det resulterar i att blodkärlen sluter sig och kroppen blir varmare efter badet i stället för svalare.

MVH Janne
Svar från Wolfgang 2020-06-26 22:45
Det stämmer nog bra att inte ta ett svalkande bad på kvällen eller duschar kallt. Samma gäller att inte dricka kallt i värmen utan varmt té är bättre. Men en kall öl är gott förstås! Mvh Wolfgang