Fint väder i Falsterbo i går

Många korpar flyttade igår, men de var för högt uppe. Det kom också 2 gäng på 2x10 glador. Även en sparvhök, men den var för snabb för mig.

Landskapsbilder har jag fotograferat med en Olympus Zuiko 24 mm f/2,8 på min Nikon Z6 med adapter från Novoflex.

Steglitsa

.

Skata

,

Silltrut

,

Vitkindade gäss

.

Gräsänder

.

Röd glada

.

Röd glada

-

Inlagt 2022-10-13 17:09 | Läst 956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Olympus gör bra gluggar. Den 24mm är känd för att vara bra. Horisonten är en aning krökt, men det kan ju rätas i datorn.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2022-10-13 22:38
Tack ska Du ha, Bob! Jag kan ju räta horisonten i Lightroom, men är det inte en naturlig krökning, eftersom jorden är rund? Mvh Wolfgang
Första bilden från stranden är verkligen fin, vilka färger. Skata har du fångat väldigt snyggt och gladorna gillar jag också. Det är synd att jag inte ser dem här hos oss, även om det förekommer en och annan.
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2022-10-13 22:42
Tack så mycket, Lena! Först kom 10 glador och strax efter 10 till! Då tänkte jag faktiskt på Dig: "Det skulle Lena ha sett"! När det gäller skatan, så hade jag ljuset på min sida!
Mvh Wolfgang
Skanör/Falsterbo, fin plats att vara på nu! För några år sedan ;) trettiofem eller fyrtio år, så tillbringade vi ofta vår och höst nere på Näset! Vi tittadea på fåglar, vandrade vid havet, cyklade upp över landsvägen och in på mindre vägar! Min fru va mest kunnig vad gäller fåglar, och vissa dagar när termiken kom, så låg ett tiotal större rovfåglar och kurvade i termikblåsan för att vinna höjd, för att sedan glidflyga över sundet! :) Och falkar jagade i häcken runt huset där vi bodde!
Det va en speciell tid!
Vi har varit tillbaka på Näset för några år sedan men det är annorlunda nu! Många äldre hus har blivit uppköpta och moderniserade och bilparken har starkt förändrats!
Hur som helst, en vacker plats!
/B
Svar från Wolfgang 2022-10-14 14:14
Tack ska Du ha, Bengt! Du har tydligen fina minnen från Skanör/Falsterbo. Jag gillar speciellt hösten på "Näset", men även vintern kan vara fin därnere. Ljuset är speciellt, men inte så omskriven, eftersom inga kända konstnärer har gjort "reklam" för det. Mvh Wolfgang
Kan tänka mig man får se mycket roligt på detta ställe. Någon gång ska jag själv göra ett besök dit under höststräcket. Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Wolfgang 2022-10-14 14:09
Tack ska Du ha, Johnny! Falsterbo och Skanör är fina naturområden och bara 35 km från Malmö. Mvh Wolfgang
En stilig samling! Steglitsen är en färggrann nordbo, lite exotisk. Måste säga, att Olympus objektivet verkligen levererar här, färg, kontrast, skärpa, fylligt.
Svar från Wolfgang 2022-10-14 14:06
Tack så mycket, Stefan! Jag är själv nöjd med den gamla Zuiko 24 mm från 1979. Steglitsan är en trevlig fågel. Den här är nog en ungfågel. Min mor hade en steglitsa som burfågel i Berlin på 70-talet. Den fick ofta röra sig fritt i köket och älskade att sitt på vattenkranen. Mvh Wolfgang