Gatufoto

Ibland så gör jag gatufoto, vilket är nyttigt, tycker jag. Det är inte lätt. Dessa bilder är från Köpenhamn. 

Här är mina försök.

.

Inlagt 2019-05-06 13:50 | Läst 1949 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Wolfgang.
Det är trevligt med dogma-bilder. Jag använder det också, men jag har slutat skriva det i blogtexten, precis som jag också har slutat lägga etiketter på.
Härlig serie, särskilt nummer 1, där man kan tolka allt möjligt i hennes attityd och herrarnas reaktion i bakgrunden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2019-05-06 16:03
Tack smycket, Erik, Du gör själv fina gatufoto! Du har rätt, bilderna ska tala sitt eget språk utan text. Trevligt att Du gillar bild nr !.
Hej,
Bra gatufoto. Med fin färgstämning i sista bilden.
Ha det gott
Bob
Svar från Wolfgang 2019-05-06 16:00
Tack, Bob! Trevligt att få beröm av en mästare på gatufoto! I sista bilden tyckte jag att var kul att hennes kappa matchade avspärrningarna! Här krävdes en snabb reaktion :-)
Vad är det som är så svårt om du är i Köpenhamn där det vimlar av motiv precis som i Malmö kom då upp till vår lilla by där det ibland knappt syns en människa.
Är det för Johansson fått så många använda så mycket bokstäver.
Ha det gott på alla sätt
som du själv vet är det härliga bilder.
Gun-Inger
Svar från Wolfgang 2019-05-07 00:27
Tack ska Du ha, Gun-Inger! Du har ju rätt! Till exempel är det svårare med gatufoto i Malmö än i Köpenhamn, men jag vill inte bara fotografera människorna utan någon situation, något som sticker ut och för att man inte ska missa något, måste man vara hela tiden på rätt plats och ha reaktionsförmåga :-) Till exempel i bild nr 2. Den damen spanar in olika skyltfönster och noterar och är fullt koncentrerad på detta, så att hon inte ser mig som stod ganska nära henna.
Bra försök, första och näst sista tycker jag sticker ut!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Wolfgang 2019-05-07 00:22
Tack ska Du ha, Bjarne! Jag gillar sista på grund av färgen och mönster i kappan cch på avspärrningarna :-)
Flera intressanta bilder. Gillar att man inte riktigt begriper vad kvinnan i den översta bilden håller på med.

Jag försökte mig på gatufoto i Köpenhamn en het sommardag för några år sedan, men upptäckte att det var rätt folktomt en sådan varm sommardag, precis som i Stockholm.
Svar från Wolfgang 2019-05-09 12:58
Jag tackar och bockar, Magnus! Kul att få en kommentar från Dig! Själv tycker jag att det är vanligtvis mycket folk i Köpenhamns centrum vid Nyhavn och längs Ströget, men kanske inte en het sommardag. Om jag avslöjar vad kvinnan i första bilden håller på med, så tar jag bort "mystiken", inte sant?
Fina iaktagelser som du hittade och fick bevarat..Finns en del i bilderna som ger anknytning till annat i tankarna. Kappan i sista bilden påminner om dom bilplädar man hade på 60 talet..Sammanfaller dessutom väl med omgivningen..
Mv/Gunte..
Svar från Wolfgang 2019-05-09 13:02
Tack ska Du ha, Gunte! Jag kände igen mönstret i kappan, och när Du syftar på en gammal bilpläd, så stämmer det precis! Hon har även matchat skorna! Kul att Du ser liknande mönster i omgivningen :-)